Marcelino García Toral včera odpovedal na otázky novinárov pred dnešným finále Španielskeho superpohára proti Barcelone.

Aký veľký význam pripisuješ španielskemu superpoháru? Zdá sa, že Ronald Koeman nie veľmi veľký...

"Barcelona má blízko k výhre mnohých trofejí počas celej sezóny a Athletic má nižšie šance. A preto ak máme možnosť, musíme urobiť všetko, aby sme ju využili. A práve to títo hráči robia. Pre tento titul urobia všetko. Superpohár je poslednou trofejou, ktorú Athletic získal a vyskúšame všetko, čo je možné, aby sme ho získali opäť."

Akú stratégiu prijmete? Vysoký presing alebo budete vyčkávať?

"Jedna vec je, aké budú naše predpoklady pred začiatkom a iná, či budeme efektívni pri ich realizácii. Musíme sa pozerať na to, čo bude robiť súper. Ak bude potrebné útočiť na vysoký presing, tak to urobíme. Niekedy sa budeme musieť stiahnuť a držať sa v blízkosti bránky. Musíme si byť istí na lopte."

V akej forme sú hráči?

"Hráči sú v najvyššej forme, ako skaly. Dajú zo seba všetko, aby vyhrali. V tomto zápase nie je potrebné venovať pozornosť motivácii. Ak máte možnosť stať sa majstrom súťaže po výhre nad Realom a Barcelonou... Bolo by to fantastické."

Pripravíš plán A a plán B v závislosti od toho, čo Leo Messi nastúpi alebo nie?

"Musíme hrať a pozerať sa sami na seba, no zároveň aj na to, ako hrá súper. Nezmeníme naše priority a úmysly v závislosti od toho, či Messi nastúpi alebo nie, no jeho prítomnosť na ihrisku zníži naše šance. Myslíme si, že zahrá na svojej zvyčajnej úrovni a budeme ho musieť zastaviť."

Môže vás inšpirovať ligový zápas, ktorý ste odohrali 6. januára?

"Samozrejme, že sa budeme môcť inšpirovať týmto zápasom, aby sme adekvátne útočili a bránili a uvedomili si, že musíme zlepšiť niektoré elementy. Radšej odohrám takéto finále po ligovom zápase s Barcelonou, než pred ním."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-17 13:18:09
Aký veľký význam pripisuješ španielskemu superpoháru? Zdá sa, že Ronald Koeman nie veľmi veľký.. Hlavne, že je to jediný pohár ktorý môžme vyhrať ale napíšu, že nemá veľký význam pre nás
Marian Premium
2021-01-17 15:27:58
Finále CdR 2020 odložili na apríl 2021, hrať bude San Sebastian vs.Athletic Bilbao.
Takže Bilbao má šancu vyhrať 2 trofeje tento rok, lebo sú 2x vo finále.