Futbalistu menom Asier Villalibre si budem pamätať veľmi dlho, no len v tom negatívnom slova zmysle a určite nie ako futbalistu. Skôr ako podvodníka, ktorý na trávniku nemá čo hľadať, pretože s Fair Play nemá ani za mak nič spoločného.

Úvod článku je teda veľmi ostrý a agresívny, ale tí, ktorí si včera mali možnosť pozrieť finále Superpohára medzi Barcelonou a Bilbaom, tiež len krútili hlavou na správaním sa útočníka baskického celku. To, že Barcelona nevyhrala je v tomto smere absolútne irelevantné, môže si za to sama najmä hrou v defenzíve. Prvý gól padol po hrubej chybe Albu a ten druhý strelil práve Villalibre, ktorý sa na trávnik dostal v 83. minúte, keď nahradil Raúla Garcíu. Villalibre vyrovnával v nadstavenom čase gól ide na vrub zlému pozičnému bráneniu zo strany Blaugranas.

Čo však Villalibre vyvádzal počas svojho pobytu na ihrisku - práve takéto absolútne zákerné správanie, ktoré nemá s fair play nič spoločné, by mali kompetentní exemplárne trestať a snažiť sa to vykynožiť z futbalu na každú cenu.

Villalibre totiž po svojom príchode na ihrisko len provokoval, filmoval, váľal sa po trávniku. Napríklad v situácii pri súboji s Araujom, kedy sa ho Araujo sotva dotkol, no Villalibre na ihrisku takmer umrel od bolesti, držiac si tvár rukami.

Čo sa týka Messiho vylúčenia - po zhliadnutí spomalených záberov je zrejmé, že Villalibre sa Messimu hodil do cesty pod nohy, aby mu s jasným úmyslom zabránil pokračovať v nábehu, čo Messiho natoľko nahnevalo, že sa po súperovi zahnal rukou. Či ho trafil, zo záberov nie je jasné, v každom prípade si za svoj cirkus, ktorý v zápase predviedol, zaslúžil poriadne po papuli. Argentínec to samozrejme nemal urobiť, no prvý sa voči pravidlám previnil hráč Athletic.

Predĺženie bolo zo strany Athletic odohrané účelovo, keď jeho hráči podvádzali, zdržiavali, filmovali, naťahovali čas, len aby sa nehralo. Účel svätí prostriedky, k titulu mu patrí gratulácia, na druhej strane pre mladú generáciu futbalových fanúšikov je takýto príklad nie práve najvhodnejší pre nasledovanie aj v bežnom živote. Mne osobne je proti srsti, aby som na ceste za úspechom využíval Villalibreho spôsob hry...

zdroj: forcabarca.sk
foto: twitter

Diskusia

19 komentáre
2021-01-18 12:54:53
Tohle je prostě moderní fotbal no...
2021-01-18 13:09:33
A akym pravom bol messi vyluceny? to nebol umyselny uder, ale snazil sa vyhnut hracovi, ktory sa mu umyselne vrhol do cesty a messiho ho trafil po hlave alebo tele...tak messi prechadza stale, lebo stale ho niekto chce nesportovo branit telom bez lopty...bolo to ubohe vylucenie, od uboheho rozhodcu, ktory absolutne nezvladol predlzenie (ktore sa realne hralo mozno 15 minut)