Vo všeobecnosti platí, že najlepším útokom je dobrá obrana a že zápasy vyhráva útok, no tituly obrana. Barcelona má teda vážny problém. Katalánske denník zdôrazňujú, že mužstvo Ronalda Koemana nemá dobrú defenzívu a v tomto smere sa musí zlepšiť, inak sezónu 2020/2021 uzavrie bez zisku titulu.

Prakticky v každom z posledných zápasov FC Barcelona sme videli situáciu, v ktorej Ter Stegen musel vytiahnuť špičkový zákrok, aby mužstvo zachránil pred inkasovaním gólu. Barcelona súperom umožňuje dostať sa do mnohých vyložených šancí a chyby v obrane sú do očí bijúce. Ronald Koeman sa snaží tento problém vyriešiť. Skúšal už množstvo variantov, ale doteraz ani jeden nebol na 100% úspešný.

Barcelona v prebiehajúcej ligovej sezóne inkasovala až 7 gólov. Dva prišli po penaltách - prvá v zápase s Getafe po absurdnom rozhodnutí arbitra voči De Jongovi a druhá v El Clásicu. Štyri góly padli po rohových kopoch - v zápasoch s Cádizom, Sevillou, Valenciou a Realom Sociedad. Možno však nadobudnúť dojem, že Barcelona má obrovské problémy s bránením nielen rohových kopov, ale všetkých štandardných situácií.

Pri ďalších inkasovaných góloch sú ich príčinou individuálne chyby. To je ďalší veľký problém Barcelony, na ktorý tréner upozorňoval neraz. Po zápase s Cádizom povedal: "Neviem žiadnym spôsobom vysvetliť druhý gól. Nemôžeme takto inkasovať góly a pritom sme ich dostali veľa. Nikdy predtým sa mi to neprihodilo v žiadnom klube."

Vo Vitorii urobil chybu Neto, ktorý si nerozumel s Piquém. Barcelona kvôli tomu prišla o 2 body. Na Wanda Metropolitano sa pomýlil Ter Stegen. Nemec vybehol ďaleko od svojej bránky a takto padol jediný gól stretnutia. V zápase s Cádizom urobili chybu Lenglet, Alba aj Ter Stegen. Barcelona tento zápas prehrala 2:1. A s Eibarom sa pomýlil Araujo, čím sa zápas skončil len remízou. Žiadne iné mužstvo v La Lige neinkasovali v tejto sezóne La Ligy 4 góly po tak hrubých chybách svojich hráčov.

Obrovské hrúbky v obrane sa objavili aj vo finále Španielskeho superpohára v Athletic Club. FC Barcelona si je vedomá, že v zápasoch ju potápajú práve tieto chyby. Takto len ťažko bude schopná vytvárať tlak na vedúce Atlético Madrid v La Lige. Hráči aj tréner vedia, že sa v obrane musia zlepšiť, ak teda chcú vybojovať aspoň nejakú trofej. Mužstvu chýba Piqué, najmä v čase slabej formy Lengleta. Nádejou je to, že Araujo hrá čoraz lepšie.

zdroj: sport.es L'Esportiu
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-01-19 13:19:59
Hlavne, že sa tu vypisuje na čo nám Garcia, alebo Alaba, nie? .... veď máme M.I.N.G.U.E.Z.U
2021-01-19 13:49:18
poslat lengleta do hajzlu !!! vemeno