Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, bol dnes ráno hosťom rádia Onda Cero. V rozhovore porozprával o svojich plánoch a úmysloch súvisiacich s katalánskym klubom.

Mbappé

"Nemôžem myslieť na príchod takého hráča, pretože nemáme peniaze. Musíme sa sústrediť na hráčov, ktorým sa končia zmluvy."

Éric García

"Pokúsime sa ho získať, ale viem, že Barcelona o tom ešte nehovorilo so City. Cena nie je prehnaná a hráč navyše nemá prehnané finančné požiadavky. Z klubu sa nám dostalo do uší, že Ronald Koeman chce posilniť stred obrany už v zime, preto počas dnešného stretnutia navrhnem, aby Barcelona podpísala Érica už teraz."

David Alaba

"Viem len toľko, že Rakúšan ešte nepodpísal kontrakt s Realom Madrid. Rozprávali sme sa s jeho agentom a predstavili sme mu náš projekt."

Oneskorenie volieb

"Preloženie volieb nie je pre Barcelonu dobrá správa. Po prehre v Lisabone sme vedeli, že Messi potrebuje nový športový projekt. Pokúsili sme sa Bartomeua donútiť k demisii. Boli sme jediní, ktorí žiadali o zavedenie volebného systému prispôsobeného súčasnej situácii, pretože bežný postup nezaručoval riadny priebeh volieb."

Xavi

"Povedal mu, aby sme vytvorili vhodné podmienky, ktoré by umožnili vyhnúť sa situácii po odchode Guardiolu. Pep prišiel do klubu, odviedol si svoju prácu a odišiel do klubu, s ktorým bojujeme v Európe. Teraz po Cruyffovi a Guardiolovi nadišiel čas pre Xaviho. Chceme, aby sa stal našim Alexom Fergusonom v Manchestri United, ktorý bol trénerom a hlavným manažérom. V súčasnosti sa hodí, aby Ronald Koeman viedol prvé mužstvo aj naďalej."

Projekt

"Chceme urobiť zmeny vo vedení klubu podobné tým, ktoré Cruyff urobil na trávniku. Rozhodnutia budú prijímať kompetentné osoby, ale názor socios sa nebude počítať len raz za šesť rokov, ale po celý čas. Barcelonu musíme zmodernizovať."

Camp Nou

"V našom pláne je miesto na prestavbu štadióna, ale nie vybudovať úplne nový štadión."

Messi

"Som presvedčený, že zostane v klube. Preto od augusta neustále opakujem, že v Barcelone je potrebný veľmi dobrý projekt."

Superliga

"Ak by sa spustila takáto liga, mohlo by to znamenať, že doterajší záujem o La Ligu by opadol. Potrebná je lepšia Liga Majstrov s vyšším počtom zápasov medzi najlepšími klubmi, ktorá bude spolunažívať s národnými ligami."

Laporta

"Bol to prezident klubu, ktorého všetci poznajú. Viedol Barcelonu v čase jej najlepšej histórie. Hlasoval som za neho v roku 2015 a v roku 2008 som bol proti vyslovení nedôvery. Je potrebné poďakovať mu za to, čo urobil. Barcelonu však teraz čakajú výzvy, ktoré v roku 2003 neexistovali. Potrebná je nová zmena, sviežosť, intenzita. To, čo sa stalo pred 17 rokmi, nebude mať nijaké využitie."

Otázka Katalánska

"V mojim tíme sú ľudia, ktorí sa nestotožňujú s hnutím za nezávislosť, napríklad Toni Nadal."

zdroj: onda cero marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-01-20 15:42:02
No čo ? Stále Laporta a nostalgia ?
2021-01-20 15:52:09
začína sa to podobať na voľby do nášho parlamentu. stačí si pozrieť čo chcu 3/4 fanušikov na ig učte barcelony a vyhlasim že dotiahnem Xaviho, nechám tu štastného Messiho , Griezmana predám a Puig bude nonstop na ihrisku. Voľby vyhrám s prehľadom. Horšie to bude po voľbách a čo reálne budú aj skutky a nie len "kecy" a "kecy"..