Obranca FC Barcelona po víťazstve nad Cornella zdôraznil psychickú silu mužstva a vyjadril sa aj k výkonu Dembélého.

Aké sú tvoje dojmy po tomto zápase?

"Mali sme šance, pokutové kopy, štandardné situácie. Brankár chytal veľmi dobre a mali sme trochu smoly. Chýbala nám tiež agresivita, aby sme skórovali. V zápasoch iných mužstiev sme však videli, že streliť gól mužstvu ako Cornellà je ťažké, veľmi dobre bránia. Súper sa uzavrel na vlastnej polovici a jeho brankár odohral skvelý zápas, takže to pre nás bolo ťažké."

Ukázali ste dnes, že psychicky ste na tom lepšie? V predĺžení ste to po dvoch zahodených jedenástkach mohli mať ťažšie, keďže súper sa mohol nadýchnuť.

"Zdalo sa, že všetko ide proti nám. Dvojica nepremenných penált, zahodené šance, predĺženie. Nakoniec sme to vyhrali, je to naša zásluha a treba to zdôrazniť. Nikdy nie je jednoduché poraziť mužstvo z Primera, Segunda A či Segunda B. Sú tu však veci, ktoré musíme zlepšiť, ale vyhrali sme."

Dembélého poznáš dobre. Zvonku sa nám zdá, že je schopný všetkého. Máte ten pocit aj vy? Myslíš si, že dnes potiahol hru a prevzal na seba zodpovednosť aj napriek zahodenej penalte?

"Ousmane nikdy neustúpi, nikdy sa nebojí mať loptu a skúšať. Kvôli penalte je nahnevaný, ale pokračoval v hre, skúšal a strelil gól. Je to cesta, po ktorej musíme ísť, aby sme sa rozvíjali."

Dnes si bol po prvýkrát kapitánom od prvej minúty. Čo to pre teba znamená?

"Som spokojný, vedeli sme, že predo mnou je veľa hráčov, ale dnes to padlo na mňa, pretože bolo veľa absencií. Som hrdý na to, že som mohol nosiť kapitánsku pásku."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.