Ronaldovi Koemanovi už dochádza trpezlivosť s hráčmi prvého tímu. Nestalo sa po prvýkrát, keď sme na holandskom trénerovi videli frustráciu, ktorej príčinou sú jeho hráči. Predtým však na tlačovej konferencii nebol tak nahnevaný ako teraz po zápase s Cornellà.

Barcelona totiž mohla tento pohárový zápas na ihrisku treťoligistu rozhodnúť už v riadnom hracom čase, no ani Pjanić, ani Dembélé nedokázali premeniť nariadený pokutový kop. Brankár Cornellà Ramón Juan navyše predviedol výborný výkon a vychytal aj ďalšie šance favorita. Koeman sa po zápase pochopiteľne hneval: "Nepremenili sme dve penalty, mali sme šance. Naozaj neviem, prečo nevieme premeniť toľko penált. Takto to nemôže byť, je to ľahkovážne. Postúpili sme, ale nemôžeme byť spokojní," hromžil Holanďan.

Nie je to v každom prípade po prvýkrát, kedy tréner Barcelony nebol spokojný s výkonom poniektorých hráčov. Napríklad po zápase so Sevillou tréner otvorene kritizoval Antoine Griezmanna: "Mal streliť minimálne jeden gól z tých dvoch šancí, ktoré mal," povedal Koeman, ale takéto komentáre počúvame z jeho úst pomerne často.

V priebehu sezóny už kritizoval aj individuálne chyby hráčov v obrane: "Góly inkasujeme aj v dôsledku individuálnych chýb," povedal po zápase s Eibarom. Podobné slová sme počuli po prehre s Cádizom: "Nie je ľahké vysvetliť ako sme inkasovali druhý gól, chýbala nám agresivita," uviedol.

Katalánci v každom prípade dokázali postúpiť do osemfinále Copa del Rey, no Koeman nie je spokojný. Trvá na tom, že klub potrebuje kúpiť stopéra, čím má na mysli príchod Érica Garcíu a bol by rád, ak by prišiel aj nový útočník. Je však vysoko pravdepodobné, že počas zimy mužstvo neposilní nikto a tréner bude musieť naďalej pracovať s tým, čo má.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
mito669 Premium
2021-01-22 16:34:12
Ako sa hovorí treba na nich veľký bič a maly dvor
2021-01-22 16:46:16
Má pravdu Koeman. Minimálně jeden kvalitní obránce a útočník by se šikl. Ale kde je vzít za málo peněz.