Matheus Fernandes je už od svojho príchodu do Barcelony odstavený na vedľajšiu koľaj. Brazílsky stredopoliar prestúpil na Camp Nou za 7 miliónov eur + 3 milióny na bonusoch, ale odohral len 17 minút.

Barcelona získala Brazílčana v januári 2019 a hneď ho poslala na hosťovanie do Realu Valladolid do konca sezóny, aby sa zžil s európskym futbalom. Pandémia koronavírusu však na dlhé týždne pozastavila dianie aj vo futbale v Španielsku a Fernandes sa vo Valladolide sotva dostal na ihrisko. Predsezónnu prípravu absolvoval už v drese Barcelony, no zdalo sa, že z klubu odíde minimálne na hosťovanie. Tento zámer sa však Barcelone nepodaril a Fernandes zostal v klube. 14. septembra sa na tréningu zranil a z hry vypadol až do 31. októbra.

V drese Blaugranas si svoje prvé minúty do štatistík pripísal až 24. novembra v zápase s Dynamom Kyjev v Lige Majstrov. Odohral 17 minút. Väčšina fanúšikov však takmer ani nevie, že tento hráč existuje. Niet sa čomu čudovať, pretože Barcelona ho doteraz ani len nepredstavila ako hráča prvého tímu.

Aj keď Ronald Koeman môže na zápasy povolať až 23 hráčov, Fernandes sa častokrát nedostane ani do nominácie. Na zozname nominovaných figuroval v 7. prípadoch, ale tréner ho ako náhradníka nevyužil ani raz. Nehral ani v pohárovom zápase proti Cornellà - tréner Barcelony miesto neho poslal na ihrisko len 18-ročného Ilaixa Moribu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-01-24 12:42:42
Dal bych mu šanci, ale radši měli povýšit Orellanu...
2021-01-24 17:05:18
nevadi že len 17 minut, peniaze z tejto pračky volakomu už pípli na učet :D