Bruno Satin, bývalý agent Jean-Clair Todiba, ktorý dostal hráča do Barcelony, no potom s ním prestal spolupracovať, tvrdo kritizoval mladého obrancu v rozhovore pre Calciotoday.

"Sme spokojní s prácou, ktorú sme odviedli, aby sme priviedli Todiba do Barcelony, ale už sa o jeho záujmy nestarám. Má komplikovaný charakter, nikdy nepočúval rady Abidala. Klub v neho veril, ale Todibo sa považoval za akýsi fenomén. Z tohto dôvodu mu dobrodružstvo v španielskom futbale nevyšlo. Má schopnosti, ale chýba ma pokora."

"Pre neho je ideálny pokojný klub, ktorý môže byť o niečo menší ako Lazio, ktoré je priveľmi ambiciózne, je tam priveľký tlak. Nemyslím si, že pre jeho kariéru by bol najlepší. Todibo musí opäť hrať v základnej zostave v tíme, kde môže urobiť nejaké chyby, vďaka ktorým sa zlepší. Robia to dokonca aj najlepší hráči. Sedenie na lavičke mu nijako neprospeje."

"Jean-Clair má fyzické predpoklady, aby si vedel poradiť. Musí ale zlepšiť hlavu, nájsť zodpovedajúcu koncentráciu. Vyniknúť sa podarilo aj hráčom, ktorí nemali taký talent ako on. Musí sa chcieť veľa naučiť a nepovažovať sa za fenomén. Doteraz nepochopil ako to funguje a ľudia z jeho okolia mu nepomáhajú. Je mi to ľúto."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-24 15:54:14
Wau... zaujimavy pohlad do zakulisia. To som netusil. Agent hovori velmi rozumne
Jhonys Admin
2021-01-24 15:54:54
tak to je velká škoda, protože na hřišti nikdy nepůsobil špatně - silný 1vs1, dobře vyvážel míče, měl solidní rozehrávku, míč mu nepřekážel. Samozřejmě chyby byly, ale to pramenilo dost i z toho, že vůbec nehrál. Každopádně v Barceloně už si velmi pravděpodobně nekopne, kor jestli má takovou povahu. Snad ho alespoň dobře prodáme.