FC Barcelona dokázala vyhrať aj piaty ligový zápas na výjazde v rade, čím získala ďalšie dôležité body do tabuľky Primera Division. Čo nám zápas s Elche priniesol?

Najlepšie: 3 body a záblesk nádeje

Každé víťazstvo Barcelony na výjazde poteší, pretože to nie je samozrejmosť nielen v tejto sezóne, ale aj v tých predchádzajúcich. O to viac, pretože dnes si mužstvo muselo poradiť bez Lea Messiho a na pravej strane obrany zahral Mingueza. Ale klamať sa nie je potrebné - výkon Barcelony nebol dych berúci, no okrem zisku troch bodov sme v hre videli nejaké pozitíva. Predovšetkým rastúca forma De Jonga, ktorý postupná začína ašpirovať na líderskú úlohu v záložnej formácii FC Barcelona. Nesklamal ani Pedri a Puig potvrdil dobré striedanie gólom. Niekoľko zaujímavých akcií ukázal Trincão, ktorý v dvoch prípadoch nemal ďaleko ku gólu. Čakáme na viac.

Najhoršie: Nuda a strach o výsledok

Barcelona v zápase dominovala a o tom nie je potrebné diskutovať, no tempo akcií pripomínalo slovenskú ligu. Zápas bol nudný a góly boli pekným spestrením. Aby toho nebolo málo, Barcelona sa o výsledok strachovala takmer počas celého zápasu, veď Puig strelil druhý gól až v úplnom závere. Chyba Minguezu vypracovala skvelú šancu pre Elche, ale Ter Stegen mužstvo opäť fantasticky podržal. Stále tak čakáme na to, kedy si Barcelona bude vedieť vypracovať náskok 3:0 do 60 minúty, aby sa potom nemusela strachovať o výsledok. Zároveň by sme sa nepohnevali, ak by Barcelona predviedla výkon, ktorý by neuspával.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

6 komentáre
2021-01-24 19:10:35
Najlepsia dnes zaloha,obrana velmi nemala co,ale ten kiks Minguezu bol zasa fatalny,o utoku si spravte kazdy obraz sam,Dembo obcas zablesk,Martin a Griezman podpriemerny vykon.Chvalabohu sa nikto nezranil.Takyto vykon na Bilbao nebude stacit,ak samozrejme nebude mat Messi zasa jeden zo svojich dni.
2021-01-24 19:26:21
Veľmi výstižný článok, úroveň slovenskej ligy. Veľký súhlas.