Toni Freixa kritizoval ostatných kandidátov na prezidenta FC Barcelona. Freixa okrem toho predstavil výsledky svojho prieskumu.

"Front Laporta-Font chce otvoriť cestu k vytvoreniu spoločnosti Barça AS, s návrhom kapitalizácie, ktorá sa nebude dať zvrátiť a klub navždy príde o časť svojho kapitálu. Socios za túto možnosť nebudú hlasovať. My sme schopní nájsť lepšie riešenie - spoľahlivé a efektívne. Nesľubujeme predaj aktív, pretože to by malo za následok, že by sme sa stali chudobnejšími. Chceme získať nové zdroje a zlepšiť sponzorské zmluvy, ktoré nás posilnia a zaručia súčasný model vlastníctva," uviedol Freixa.

"Existuje riziko, že prídeme o Barcelonu so 121-ročnou históriou. Sme však silní a socios jednomyseľní. Nevzdajú sa klubu vytvoreného za čias Gampera s úplnou nezávislosťou od veľkej lobby, ktorá dnes vládne svetu," vyhlásil.

Freixa si nechal vypracovať aj prieskum na vzorke viac ako 900 socios. Výsledky tejto ankety ukázali ďaleko vyššiu podporu tohto kandidáta, ako tomu bolo v prieskume katalánskeho denníka Mundo Deportivo. Anketári sa rozprávali s 970 socios a odpovedať na otázky ohľadom volieb sa rozhodlo 710 z nich. Až 42% by za prezidenta FC Barcelona zvolilo Freixu, 32% by hlasovalo za Laportu a len 17% za Fonta. 9% sa ešte nerozhodlo.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-26 11:53:26
No neviem, ale myslím si, že bez bohatých mecenášov sa z tejto šlamastiky ťažko vyhrabeme.
2021-01-26 13:10:36
Freixa si dal urobit tiez svoju anketu, aby bola pre neho vyhodna :)))) vsade na svete je pred volbami rovnaka fraska :)))