Jordi Alba poskytol rozhovor pre televíziu Movistar. V programe 'El Dia Despues' priznal, že jeho imidž na trávniku nemá nič spoločné s jeho osobnosťou mimo trávnik. Obranca porozprával aj na tému vzťahov s Messim či prestavby mužstva.

Imidž

"Ak ma niekto pozná len z futbalu, tak si myslí, že som jedným najnenávidenejších hráčov, som si tým istý. Taký je môj spôsob hry a to ma doviedlo na miesto, kde som a k tomu, že som sa stal hráčom, akým som teraz. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, aký som, že som pokorný a v živote viem oceniť všetko. Jordi futbalista nemá nič spoločné s Jordim ako človekom či Jordim pri spoluhráčoch z mužstva. Je pravda, že z pohľadu spôsobu hry som veľmi nepríjemný a chápem nenávisť, ktorú môže pociťovať niekto, kto ma nepozná."

Budúcnosť

"Barcelone môžem dať aj naďalej veľa. Preto pracujem s rovnakým entuziazmom, aký som mal, keď som mal 20 rokov. Dúfam, že medzi elitou budem môcť hrať ešte mnoho rokov."

Hra s Messim

"Leo a ja sa často hľadáme navzájom. Nie je to nacvičené na tréningoch, ide to samo od seba. Viem, že pred bránkou súpera predstavuje veľké nebezpečenstvo a strieľa góly. Súperi nás teraz poznajú lepšie a využívam to, pretože loptu posielam iným spoluhráčom."

Messiho odchod

"Nerozprávali sme sa o tom od začiatku sezóny. Leo je veľmi pokorný človek, ktorý mi veľmi pomohol a myslím si, že s ním som lepší. Dúfam, že v Barcelone budeme môcť hrať aj po ďalšie roky, pretože to bude najlepšie pre všetkých, fanúšikov, ligu, klub... Je zásadným hráčom pre všetkých svojich spoluhráčov."

Reprezentácia

"Chcem byť povolaný do reprezentácie a dostať sa na turnaj. Tréner má z čoho vyberať a rozhodnutie nepatrí mne. Sledujem to s odstupom. Dúfam, že budem môcť vycestovať na EURO a ak nie, tak zostanem doma s rodinou."

Lepšia Barcelona

"To, čo sme prežívali v predchádzajúcich rokoch, nebolo normálne. Barcelona podpísala mladých hráčov a krok po kroku hráme čoraz lepšie. Stále sme v boji o titul a pocity sú čoraz lepšie."

Prestavba

"Nemôžeme sa uspokojiť s maličkosťami. Odišli však významní hráči vysokej kvality a získať späť svoju úroveň bude náročné. Tí z nás, ktorí sú tu už nejaký ten čas a noví hráči, budú pracovať, aby sme to dosiahli. Dúfam, že trofeje budeme môcť aj naďalej získavať."

Útočenie po krídle

"Narobím viac škôd, keď to odo mňa nikto neočakáva. V Barcelone je viac príležitostí útočiť, než v iných kluboch, ale súperi sústreďujú v obrane viac hráčov, takže je to ťažšie."

Hra na krídle

"V mladosti som sa nikdy necítil ako krajný obranca, vždy som hrával ako krídelník či ako mediapunta až do momentu, kedy ma Unai Emery nepresunul na túto pozíciu, na ktorej som zostal v Barcelone aj reprezentácii. Radšej hrávam ako krajný obranca, hoci veľa ľudí trvá na tom, že neviem brániť. Pre mňa je jasné, že to nie je moja hlavná prednosť, ale myslím si, že v priebehu rokov som sa zlepšil. Stále sa však môže veľa naučiť."

zdroj: movistar as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-26 15:03:56
Ja mu akurat vycitam to, ze v obrane nehra tak dobre ako dopredu. Nech to zmeni a ja budem prvy, kto ho bude branit pred slepymi hejtermi.
2021-01-26 16:55:17
Ty Messiho hľadáš aj keď netreba , čo majú súpery už prečítané