Riadiaci výbor FC Barcelona na včerajšom zasadnutí potvrdil nový termín prezidentských volieb. Voľby budú prebiehať 7. marca od 9:00 do 21:00.

Vo vyhlásení sa zdôrazňuje, že voľby sa budú riadiť prísnymi predpismi a pokynmi zdravotníckych orgánov. Volebná kampaň potrvá do 5. marca. Barcelona informovala, že tentokrát bude možné hlasovať aj poštou a klub aktivoval potrebné postupy na umožnenie tejto formy účasti vo voľbách. Hlasy bude možné posielať aj poštou, aby sa zabezpečilo, že proces bude bezpečný pre všetkých socios žijúcich v Španielsku.

Socios, ktorí chcú hlasovať poštou, musia o tom informovať klub prostredníctvom formulára dostupného na internetovej stránke klubu v termíne od 29. januára do 9. februára. Ak sa niekto rozhodne pre takýto variant, neskôr nebude môcť hlasovať osobne vo volebnej miestnosti. Socios, ktorí majú nad 65 rokov a tí, ktorí nebudú môcť opustiť svoj domov, sa môže rozhodnúť pre takéto riešenie. Musia to však urobiť hneď po doručení príslušných dokumentov. Ostatní socios môže navštíviť lokálnu poštu a hlasovať v termíne od 15. februára do 26. februára. Všetky takto odovzdané hlasy budú skontrolované po voľbách 7. marca.

Barcelona sa rozhodla o zatvorení štyroch volebných miestností mimo Katalánska: v Madride, v Seville, vo Valencii a v Palme na Malorke. Otvorené budú volebné miestnosti na Andorre, v Barcelone, Girone, Tarragone, Tortose a Lleide. Dôvodom sú možné obmedzenia zo strany vlády, čo podľa klubu znamená, že nemá zmysel zachovať volebné miestnosti mimo Katalánska, najmä po zavedení možnosti hlasovania prostredníctvom pošty. Barcelona pripomína, že socios môžu hlasovať iba na určenom mieste na základe PSČ svojho bydliska.

Barcelona pripomína, že právo hlasovať má 110 522 socios. 93% z nich žije v Katalánsku, 4% v iných regiónoch Španielska a 3% mimo Španielska.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2021-01-27 11:20:58
Tak ja využijem možnosť hlasovať poštou. Voliť budem Joana Laportu. Keď mu to pôjde, velebiť ma tu nebude nikto, ak bude robiť chyby, dáte mi to tu niektorí vyžrať :-)
2021-01-27 14:09:10
Už včera bolo neskoro. Klub totiž potrebuje prezidenta ako soľ, treba upratať ten Augiášov chliev, lebo to je katastrofa.