Riadiaci výbor FC Barcelona potvrdil, že prezidentské voľby sa budú konať 7. marca. Víctor Font, jeden z kandidátov na prezidenta, pri tejto príležitosti zorganizoval tlačovú konferenciu. Hlavnou novinkou boli nové informácie o možnom príchode Érica Garcíu.

Éric García

"Hovorili sme o tom a pracujeme, aby sme pomáhali športovému riaditeľstvu v tom, aby bolo úspešné. V súčasnosti, do konca týždňa, je možné podpísať Érica Garcíu. Barcelona si to môže dovoliť a Ronald Koeman je názoru, že ide o kľúčový transfer. Požiadali sme preto Riadiaci výbor, aby prijal rozhodnutie. My by sme to urobili. City je pripravené prijať sumu 3 milióny eur + bonusy, menej ako tretinu toho, čo klub ponúkol pred štyrmi mesiacmi. Bonusy by bolo potrebné ešte prerokovať. Zaplatiť by sme mohli až v budúcej sezóne. Sám hráč má veľký záujem prestúpiť už teraz a do konca sezóny nepoberať plat. Náklady pre Barcelonu by boli nulové, len 230 000 eur amortizácie. Nepoužívajme financie ako výhovorku."

Podmienky zmluvy

"S hráčom nemáme žiadnu dohodu, pretože nie som prezident. Urobili sme len prvotné kroky. Dúfame, že zo súčasného kádra sa nikto nezraní. S Éricom som nehovoril, ale viem, že bol sklamaný, chcel prísť už v zime. V lete sa hrá EURO a minúty v Barcelone mohli rozhodnúť o jeho povolaní do reprezentácie. Hovorilo sa o tom, že k prestupu by mohol prispieť niečo z vlastného vrecka a vo finančných otázkach by sa vedel prispôsobiť."

Laporta

"Je kandidátom, ale o ničom nerozhoduje, môže mať názor, ale riadi Riadiaca komisia. Chcel by som, aby sme predvolebné záujmy nechali stranou. Ja hovorím objektívne. Je zrejmé, že medzi kandidátmi neexistuje dohoda, nikto nekladie na prvé miesto športové aspekty."

Predaj hráčov

"Musíme znížiť výdavky na mzdy, súčasní hráči musia rovnako znížiť svoje platy. Neexistuje iné východisko. Najviac ma znepokojuje krátkodobý dlh, na druhom mieste je reštrukturalizácia nákladov."

Haaland

 

"Ak sa dospeje k názoru, že ide o dobrý transfer, dúfame, že jedného dňa ho uskutočníme. V najbližších mesiacoch však veľké prestupy nie sú možné."

Finančná situácia

"Túto zložitú situáciu nemôžeme dramatizovať ani podceňovať. Potrebujeme projekt, plán a dobrý tím. Máme akčný plán, refinancovanie krátkodobého zadlženia. Musíme kontrolovať aj výdavky, hráči nemôžu zarábať viac, než si zaslúžia."

Zrušenie zákazu pohybu osôb zúčastňujúcich sa na predvolebných mítingoch pred voľbami v Katalánsku

"Uvidíme, aké to bude 7. marca. Viac ako 3 000 socios žije mimo Španielska a takmer nemajú právo hlasovať. Teoreticky môžu priletieť, aby to závisí od obmedzení v iných krajinách. Chceme brániť volebné právo ľudí, ktorých sa snažíme reprezentovať."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-01-27 17:08:20
Presne tak
Marian Premium
2021-01-27 17:21:10
Garciu nie je možné podpísať do konca týždňa, lebo riadiaca komisia nemá takúto kompetenciu. Keby nedobabrali manažment termínu volieb, ktoré dali na koniec trojmesačného obdobia, mohol byť už nový prezident a dalo by sa niečo robiť.