Madridský denník Marca dnes predstavil podrobnosti modelu riadenia športového riaditeľstva pod vedením Tita Blanca. Ak marcové prezidentské voľby v Barcelone vyhrá práve Font, práca športového oddelenia Blaugranas bude vyzerať nasledovne.

Víctor Font svoj športový projekt pripravuje už 2 roky. Nič nenechal na náhodu a neuvidíme ani žiadnu improvizáciu. Tito Blanco, bývalý hráč Barcelony, má už všetko pripravené, aby pokračoval v realizácii svojej koncepcie hneď po tom, čo sa Font po víťazstve vo voľbách chopí úradu.

Tito Blanco vo svojom projekte predpokladá, že FC Barcelona bude mať 6 skautov, ktorí budú rozmiestnení po celom svete. Barcelona však bude podpisovať hráčov, ktorí budú mať menej ako 16 rokov, jedine z Katalánska. Tito Blanco totiž nie je zástancom toho, aby hráči mladší ako 16 rokov, boli týmto spôsobom odlúčení od svojich rodín.

Barcelona bude nakupovať hráčov starších ako 16 rokov z celého Španielska aj sveta. Klub bude pozorne sledovať predovšetkým americký trh, kde hráči hrávajú na čoraz vyššej úrovni. Tito Blanco je názoru, že ide o vhodný moment, aby Barcelona podpísala hráčov z Ameriky priamo do klubu, a nie potom, čo kariéru odštartujú v inom európskom klube.

Práca Športového oddelenia súvisiaca s prvým tímom bude počas sezóny rozdelená do tri etapy. Od júla do októbra bude zameraná na všetky tímy Barcelony. Budú analyzované nedostatky a potreby v kontexte zimného prestupového obdobia. Stojí však za zmienku, že Barcelona má kupovať hráčov v januári len v prípade nutnosti. Počas prvej etapy budú pripravované aj reporty o jednotlivých kluboch, v ktorých každý hráč bude hodnotený a klasifikovaný, či môže prestúpiť do Barcelony v danom momente, alebo bude lepšie sledovať ho naďalej.

V druhej etape, ktorá potrvá do konca januára, bude športové oddelenie pracovať na jedenástkach zložených z najlepších hráčov z každej ligy a nad možnými prestupmi v zime. V tretej etape, ktorá potrvá do leta, bude prebiehať hodnotenie sezóny a vypracujú sa ciele na nasledujúci ročník. Každý hráč bude zhodnotený v individuálnej správe a porovnaný s inými hráčmi pôsobiacimi na tej istej pozícii.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-01-30 12:11:46
Podpisovanie hráčov pod 16 iba z Katalánska je obrovská chyba. Keď vek v ktorom sa hráči dokážu naplno presadiť v A tíme ide dole tak treba vyhľadávať talenty v čoraz mladšom a mladšom veku
2021-01-30 14:56:01
vďaka za článok, ale tu je na 99% isté, že Font voľby nevyhrá