Pred zápasom medzi Barcelonou a Athletic existuje niekoľko otázok týkajúcich sa zloženia zostavy Blaugranas. Sergio Busquets nemôže zajtra hrať kvôli žltým kartám. Neistota panuje aj ohľadom zloženia defenzívy.

Prvý otáznik visí nad náhradníkom Sergia Busquetsa, ktorý v zápase proti Elche videl piatu žltú kartu v sezóne a proti Athletic nemôže nastúpiť z dôvodu suspendácie. Za bežných okolností by ho mal zastúpiť Miralem Pjanić. Bosniak však v posledných dvoch zápasoch vôbec nehral. V oboch zápasoch sa však na ihrisku objavil Riqui Puig, no ak ho Koeman pošle do zápasu s Bilbaom, bude musieť stiahnuť Frenkieho de Jonga na post defenzívneho záložníka. Tréner nemusí byť takému riešeniu naklonený, pretože De Jong hrá na ofenzívnejšej pozícii vo vynikajúcej forme.

Pochybnosti sa týkajú aj defenzívy. Clement Lenglet a najmä Ronald Araujo majú v nohách množstvo odohraných minút. Uruguajčan sa však môže objaviť v zostave vzhľadom na jeho dôležitosť v mužstve. Francúz však nepodáva vyrovnané výkony a v poslednom zápase proti Rayu mal veľký podiel na góle súpera. Je možné, že Lengleta nahradí Umtiti, podobne ako v zápase proti Elche. Tento obranca je po zranení veľmi pozvoľne začleňovaný do mužstva. Jeho posledné výkony však do jeho situácie v klube vniesli trochu optimizmu. Je teda možné, že Umtiti si do štatistík pripíše ďalšie minúty.

Známe nie je ani to, ako bude vyzerať situácia na pravej strane obrany. V poslednom čase na tejto pozícii hráva Oscar Mingueza, hoci zajtra sa to môže zmeniť. Sergi Roberto už niekoľko dní trénuje s tímom, ale zatiaľ sa stále nedostal do nominácie. S mužstvom pracoval aj dnes a podľa médií by mal od lekárov dostať povolenie hrať. Sergiño Dest na druhej strane s mužstvom netrénoval a v zápase s Athletic sa na trávniku pravdepodobne vôbec neobjaví.

Koeman bude určite chcieť vsadiť na tú najsilnejšiu zostavu. Barcelona sa totiž vo finále Španielskeho superpohára presvedčila, že Athletic pod vedením Marcelina hrá účelovo, tvrdo a veľmi agresívne a iné to nebude aj v zajtrajšom ligovom zápolení. Do základnej zostavy by sa mali vrátiť Ter Stegen, Jordi Alba a Pedri a zrejme aj Ousmane Dembélé. Oddych by sa hodil Griezmannovi, pretože Francúz od 6. januára hráva takmer bez prestávky a na trávniku strávil 696 minút v 7. zápasoch. Je však ťažké očakávať, že Koeman by na jeho miesto poslal Braithwaitea.

zdroj: sport.es marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-01-30 12:04:42
Ja by som to videl takto: Ter-Stegen, Mingueza/Roberto, Araujo, Umtiti, Alba, De Jong, Puig, Pedri, Dembellé, Messi, Griezmann. Len škoda Desta pretože na tento zápas by sa veľmi hodil.
2021-01-30 12:42:28
Ak by si niekto chcel pozrieť zápasy Barcelony, tak choďte na youtube na kanál FC Barcelona Videos.