Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii komentoval aj únik informácií týkajúcich sa zmluvy Lea Messiho. Holanďan neskrýval v tejto súvislosti svoje rozčarovanie.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš víťazstvo v zápase s tak náročným súperom?

"S mužstvom som veľmi spokojný. Hráči odviedli dobrú prácu. Po strate lopty rýchlo dostupovali súpera, Vďaka čomu sme potom mohli rozohrávať akcie. Výsledok do prestávky boli veľmi nízky ak beriem do úvahy vytvorené šance. V druhom polčase bol Athletic nebezpečnejší a robil nám problémy po štandardných situáciách. Pri vyrovnávajúcom góle sme mali smolu. Reakcia mužstva bola vzorová a po tom, čo sme sa ujali vedenia, sme sa museli sústrediť na defenzívu, vďaka čomu sme získali tri body."

[Marta Ramón, RAC1] Ako Messi reagoval na to, že denník El Mundo zverejnil podrobnosti jeho zmluvy. Malo to vplyv na jeho hru a výkon na ihrisku?

"Tento únik informácií nebol náhodný, mal za úlohu zasiahnuť hráča, ktorého je potrebné rešpektovať za všetko, čo urobil pre tento klub a pre futbal v Španielsku. Dnes opäť raz dokázal, že aj napriek takýmto okolnostiam sa dokáže sústrediť na futbal a vyhrávanie. Je to veľmi dôležité, vďaka tomu som nepochyboval, že by tieto senzácie mohli nejakým spôsobom ovplyvniť jeho prístup."

[Adria Albets, Cadena SER] Povedal si, že únik týchto informácii mal za cieľ ublížiť Messimu. Môže to mať v budúcnosti nejaké následky? Kapitána môžu takéto situácie nakoniec unaviť a rozhodne sa odísť z klubu.

"Je potrebné zistiť, prečo boli tieto informácie zverejnené v tlači. Ja aj hráči sa musíme sústrediť predovšetkým na zápasy a na sezónu, pretože mužstvo hrá dobre, vyhrávame zápasy. Teraz nemôžeme stratiť koncentráciu. Takéto veci by sa nemali dostať na verejnosť, ale je jasné, že niekedy sa tak stane. Niektorí ľudia profitujú z toho, keď Barcelona aj Leo sú ranení."

[Helena Condis, Cadena COPE] Rozumieš obvineniu, že Messiho zmluva ničí financie Barcelony?

"Vôbec tomu nerozumiem. Predovšetkým je potrebné pozrieť sa na to, čo urobil pre tento klub. Barcelone už roky veľmi pomáha z pohľadu športového aj obrazového. Mal veľký podiel na zisku najdôležitejších titulov. Len to sa počíta. Nechajme však záležitosť s kontraktom tak a hľadajme iné senzácie."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Vďaka tomuto víťazstvo ste sa posunuli na druhé miesto v tabuľke. Ešte nedávno si mnohí nedokázali predstaviť, že Barcelona môže byť vyššie ako Real Madrid. Ako je pre vás táto séria dôležitá?

"Bol to pre nás ťažký mesiac kvôli veľkému počtu zápasov na výjazde. Hrali sme prakticky každé tri dni, veľa sme cestovali, hrali sme v rôznych súťažiach. Mužstvo sa zlepšilo, po celý čas tvrdo pracuje. Vďaka kvalite a schopnostiam hráčov sme prekonávali ďalšie prekážky."

[Josep Capel, RNE] Podrobnosti o Messiho zmluve boli publikované v tlači, ale únik musel prísť z klubu. Znepokojuje ťa to, že niekto v klube môže mať záujem na tom, aby poškodil kapitána?

"Ak tu niekto taký je, tak je to veľmi zlé. Ak ste členom Barcelony, tak jej máte pomáhať, aj jej hráčom a trénerom, pretože my sa musíme sústrediť na hru a vyhrávanie zápasov. Niekto taký by nemal mať budúcnosť v tomto klube."

[Albert Fernández] Aká dôležitá pre útok Barcelony je forma Ousmane Dembélého?

"Je to veľmi dôležitý hráč vzhľadom na svoju kvalitu, rýchlosť, hru jeden na jedného. Mať na krídle niekoho takého je výhoda, pretože nám dáva dodatočné možnosti. To pomáha hráčom ako Messim, De Jong či Pedri, ktorí útočia stredom."

[Bruno Balleste, Barça TV] Január bol náročný, ale aj vo februári na vás čaká veľa dôležitých zápasov, najmä v Lige Majstrov. Môže vám táto dobrá forma a päť víťazstiev v La Lige pomôcť v tom, aby ste dobre vstúpili do rozhodujúcej fázy sezóny?

"Áno, mužstvo nepochybne naberá na sile, hrá lepšie, je istejšie v obrane. Február bude náročný, ale budeme hrať viac zápasov doma, je to úplne iné ako v januári. Všetko má svoj význam - neskoré nočné návraty, kratší čas na prípravu na nasledujúci zápas, únavné cestovanie. Mužstvo si už verí, nachádza sa v dobrom momente. Musíme si to udržať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-02-01 07:17:59
Když člověk pomine ten nešťastný gól, tak obrana fungovala velice dobře. Mezihra byla taky moc dobrá, jen ta finální část u pokutového území soupeře tam to hodně vázlo. Na to, že tým je v přestavbě, bylo dost zranění a tenhle měsíc byl neuvěřitelně těžkej, tak tým hrál velmi dobře. Smekám.
2021-02-01 08:57:55
vcera slapali ako jeden muz, dobre sa na to pozeralo, malo to tempo, odhodlanie..len tak dalej, takto namotivovane a sudrzne treba pokracovat.