Rozhlasová stanica Cadena SER informuje, že rehabilitácia v prípade Gerarda Piquého prebieha tak dobre, že stopér by sa do hry mohol vrátiť už na prvý zápas osemfinále Ligy Majstrov proti Paris Saint-Germain. Médiá prinášajú pozitívne informácie aj o zdravotnom stave Samuela Umtitiho. Ako Francúz, tak aj Oscar Mingueza neprikladajú veľký význam reportu z dielne športového oddelenia.

Piqué utrpel vážne zranenia kolena 21. novembra a ak by sa rozhodol pre operačný zákrok, v tejto sezóne by si už pravdepodobne nezahral. Konzervatívna liečba pomocou kmeňových buniek mala obrancovi pomôcť vrátiť sa na trávniky skôr. Piqué na začiatku rehabilitácie očakával, že bude schopný naskočiť do zápasového kolotoča približne o 4 mesiace. Pocity zadáka sú v súčasnosti tak dobré, že podľa Cadena SER existuje šanca, že sa stihne pripraviť už na prvý zápas proti PSG, ktorý je na programe 16. februára. Piqué už niekoľko dní behá a jeho apetít rastie, hoci ľudia z jeho okolia na neho naliehajú, aby si dával pozor. Príbuzní 33-ročného stopéra uprednostňujú, aby sa vrátil až začiatkom marca, najmä vzhľadom na povahu jeho zranenia.

Obranca sa zároveň nemusí s návratom ponáhľať, pretože sa zdá, že situácia v defenzíve Blaugranas sa zlepšila. Pomohol tomu aj návrat Samuela Umtitiho, ktorý odohral 3 celé ligové zápasy v rade, hoci s väčším časovým rozostupom - 9., 24. a 31. januára. Umtitiho zdravotný stav sa zlepšil, podobne sa zlepšujú aj jeho výkony. Mundo Deportivo informuje, že Umtiti dennodenne pracuje pod dohľadom fyzioterapeuta a stará sa o svoju stravu, vďaka ktorej schudol 4 kilogramy, a takto menej zaťažuje svoje kolená. Cadena SER uvádza, že okolia hráča ubezpečilo, že obranca sa cíti výborne a je pripravený takmer na 100%.

Posledné zápasy s Elche, Granadou a Athletic v prípade Umtitiho naznačili, že obranca môže byť platným hráčom. Mužstvo vyhralo všetky tri spomínané zápasy a inkasovalo len 1 gól. Umtiti okrem dobrej hry v defenzíve zaujal aj výborným vyvážaním lopty. Cadena SER okrem toho informovala, že ako Umtiti, tak aj Mingueza nevenujú pozornosť negatívnym záverom v reporte, ktorý unikol zo športového riaditeľstva FC Barcelona.

zdroj: cadenaSER
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-02-01 21:06:18
jupiiiiiiiiiii, obrana roberto pique lenglet alba ❤️?
2021-02-01 21:16:20
Chcem vidieť hrať Umtitiho viac zápasov po sebe či to zvládne. Dúfam, že bude hrať aj teraz v stredu s Granadou aj v Nedeľu s Betisom. Ak sa Big Sam osvedčí, tak by nebolo nutné s Piquem riskovať. V prvom rade sa treba vyhnúť tomu, aby Lenglet nehral s PSG, to by bol náš koniec.