Kandidatúry na prezidenta FC Barcelona prostredníctvom 2Playbook diskutovali o financiách v Barcelone. Debaty sa osobne zúčastnil len Víctor Font. Joan Laporta za seba poslal zástupcu Jaume Gira a Toni Freixa zas Ramona Artigasa. V tomto článku si môžete prečítať najdôležitejšie výroky jednotlivých prezidentských kandidatúr na tému klubových financií.

Zadlženosť klubu

"Ekonomika je prvýkrát v histórii tohto klubu kľúčovou otázkou. Existuje reálne riziko, že z Barcelona sa stane športovou akciovou spoločnosťou. Preto prvých 100 dní bude nesmierne dôležitých. Máme tu veľkú sumu peňazí, ktorú je potrebné v krátkom termíne splatiť a klub tomu nie je schopný čeliť," povedal Font a zdôraznil potrebu opätovne prerokovať termín splatenia krátkodobých záväzkov, s čím súhlasili aj ostatní kandidáti.

"Na začiatku je potrebné rokovať s bankami a tento dlh refinancovať, aby sme zabezpečili jeho udržateľnosť v dlhodobom horizonte. Vieme, že banky majú ako prvé záujem o vyriešenie tejto záležitosti a rokovania. Ide o znepokojujúcu situáciu pre klub, ale aj pre banky, ktoré nechcú, aby sa dlhy nesplácali," vyhlásil Giro. Artigas na druhej strane poukázal na to, že Barcelona je skvelý klub a nemali by sa vyskytnúť problémy so spomínanými rokovaniami.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2021-02-05 17:25:16
Keď budú prvé dni také dôležite, tak prečo súhlasili s preložením volieb? Tieto veci sa už mohli a mali riešiť teraz.