Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii pred zápasom s Betisom Sevilla opätovne kritizoval kalendár zápasov, odmietol komentovať zdravotný stav Ansu Fatiho a pochválil dobrú kondičnú prípravu hráčov.

[Marc Brau, Barça TV] Ako vy, tak aj váš súper, ste počas týždňa odohrali predĺženie, no s rôznymi výsledkami. Môže to mať na zajtrajší zápas vplyv a víťazstvo si odnesie mužstvo, ktoré si poradí fyzicky lepšie?

"Sme v náročnom období, pretože sme odohrali množstvo zápasov vrátane štyroch predĺžení, výjazdy, cestovanie, neskoré návraty. Musíme si oddýchnuť, ale oveľa lepšie sa to robí, keď sa vyhráva. Sme spokojní, dobre pracujeme a musíme byť pripravení na ďalší zápas. Po voľnom dni sme absolvovali tréning, zostavu vyskladáme zajtra. Sme v dobrej forme, aby sme pristúpili k zajtrajšiemu náročnému zápasu."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Hovorí sa o druhej operácii Ansu Fatiho. Môžeš to vysvetliť? Hovoril si s ním? Ako sa cíti?

"Vzhľadom na rešpekt k hráčovi, nie som ten, ktorý by to mal komentovať. Ak existuje niečo, čo je potrebné komunikovať, zverejníme lekárske vyhlásenie. Najdôležitejšie je, aby sa Ansu zotavil. Pokiaľ ide o termín, tak pokoj, má pred sebou veľkú budúcnosť. Viac o tom nebudem hovoriť."

[Marta Ramon, RAC1] Chystáš sa zajtra dopriať oddych niektorým dôležitým hráčom vzhľadom na to, že vašou prioritou môže byť postup do finále Copa del Rey?

"Nikdy nie je dobré, keď tréner povie, ktorý zápas je najdôležitejší. Najdôležitejší je ten, ktorý je pred nami. Chcem ísť zápas za zápasom. Sme v semifinále, máme silného súpera, ktorý taktiež bojuje vo všetkých súťažiach ako my."

[Adria Albets, Cadena SER] Gerard Piqué tento týždeň povedal, že historicky ak majú rozhodcovia nejaké pochybnosti, tak pískali v prospech Madridu, pretože mnohí z nich sú fanúšikmi tohto klubu. Čo si o tom myslíš?

"Je to jeho zodpovednosť, keď to tak cíti. Nemôžem hovoriť o predchádzajúcich sezónach, pretože som tu nebol. V našich zápasoch v tejto sezóne boli rozhodnutia, pri ktorých sme nemali veľa šťastia. Nechcem však povedať, že rozhodcovia sú proti nám. Vždy verím, že pískajú to, čo vidia. Máme aj VAR. Vždy sa môže objaviť nejaká polemika, napríklad podľa mňa v zápase proti Granade sa nemal pískať pokutový kop, zákrok nebol dostačujúci, ale rozhodca prijal rozhodnutie a VAR nezasiahol. Vždy si však myslím, že rozhodca je čestný."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Piqué povedal aj to, že Messi je v súčasnosti šťastný. Myslíš si, že predĺži zmluvu aj napriek ofenzíve zo strany PSG?

"Ako som už povedal, len Messi môže rozhodnúť o svojej budúcnosti. Ja by som chcel, aby tu zostal po mnoho rokov. Teraz je spokojný, je aj efektívny a dodáva mužstvu kvalitu, ktorú potrebuje. Má veľa energie a chce nám pomáhať. Budúcnosť leží v jeho rukách."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V poslednom čase ste v lige získali 26 z 30. možných bodov a postúpili ste do semifinále Copa del Rey. Je to tvoj najlepší moment v úlohe trénera Barcelony?

"Nemôžem poprieť, že po zápase s Granadou som bol veľmi spokojný a hrdý na výkon mužstva. Neviem ako dlho to potrvá. Futbal je čudný šport, dnes svieti slnko, zajtra môže opäť pršať. Musíme ísť zápas za zápasom. Veľmi sa mi páčilo to, čo sme urobili naposledy, ale zajtra nás čaká ďalší zápas. Musíme byť koncentrovaní a hrať dobre."

[German García, Radio Nacional] Zvažovali ste možnosť zostať v Andalúzii, keďže v priebehu štyroch dní tam odohráte dva zápasy?

"Je pravda, že nás čakajú dve cesty a zápasy sa hrajú neskoro, ale radšej spím doma a nemusím v Seville stráviť tri dni. Hráči sú na cestovanie zvyknutí a aj na konkrétny pracovný harmonogram. Tiež sú radšej doma."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Sergi Roberto sa zranil. Hovoril si s ním? Môžeme vylúčiť jeho štart v zápase s PSG?

"V prvom zápase nezahrá, je to rana pre všetkých, predovšetkým pre neho. Počas prestávky v zápase s Granadou som sa ho pýtal ako sa má a odpovedal, že výborne, že ho nič nebolí. A o 8 minút neskôr sa zranil. Mal smolu a musíme to akceptovať. Musí sa zotaviť, aby nám naďalej pomáhal."

[German Bona, Sport] Clement Lenglet nehral od prvej minúty v dvoch posledných zápasoch. Cíti sa fyzicky dobre? Myslíš si, že získa v rozhodujúcej fáze sezóny formu?

"Je to dôležitý hráč, zahral v mnohých zápasoch. V tíme máme konkurenciu, Umtiti po zranení dobre zapadol do mužstva. Nie je to otázka toho, kto je lepší ako niekto iný. Spolieham sa na všetkých stopérov."

[Roger Torelló, Mundo Deportivo] Môže si Araujo zajtra oddýchnuť, ak berieme do úvahy, že nedávno odohral štyri predĺženia?

"Hovoríme o tom, čo je najlepšie pre každého hráča, aby všetci boli zdraví a dostupní. Viem, že Ronald odohral veľa zápasov, ale pred nami je ťažký týždeň. Ak existuje riziko, určite si oddýchne."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Aj Dembélé hral v poslednom čase veľa a pre neho to nie je typické. Čo sa zmenilo, že teraz prezentuje takúto úroveň? Ako je pre teba dôležité mať krídelníkov?

"Fyzická forma je dôležitá pre každého hráča, z tohto pohľadu sa zlepšilo celé mužstvo. Ak by tomu tak nebolo, neprežili by sme ani január. Dokonca aj v predĺžení sme hrali v pôsobivej kondičnej forme. Škoda zranení, ale fyzicky sa nám podľa mňa darí. Neviem veľa o tom, čo sa s Dembélém dialo v minulosti. Teraz sa však fyzicky zlepšil, má zápasový rytmus a vôbec nepochybujem o jeho schopnostiach. Dokáže hrať oboma nohami, dribluje, hrá jeden na jedného. Je spokojný, musí hrať a my mu budeme pomáhať, ak si potrebuje oddýchnuť, tak ako naposledy, keď začal na lavičke."

[Xavi Lemus, TV3] Antoine Griezmann zaznamenal skvelý začiatok roka. Očakával si takúto hru? Si s ním spokojný?

"Spomínam si, že keď som podpísal zmluvu, zavolal som Griezmannovi a povedal som mu, že mu veľmi verím. Chcel som, aby sa cítil dôležitý. Viem, že na začiatku nemal zodpovedajúcu efektivitu, ale nikdy som ho nespochybňoval. On je zároveň sebakritický. Vždy tvrdo pracoval, aby zo seba dával všetko. Nemôžeme ho žiadať o viac."

[Albert Fernández, TVE] Vyhrali ste 5 zápasov v rade. Je to moment, aby ste dokázali, že podávate vyrovnané výkony a vytvoriť tak tlak na Atlético, aby ste mali nádej, že zakopne?

"Vždy je potrebné mať nádej. My máme vplyv na naše zápasy, Atlético nezávisí od nás. Je silné, počas posledného týždňa nehralo, takže si oddýchlo. Vieme, aká je strata a oni majú ešte jeden zápas k dobru. Musíme naďalej vyhrávať, nie je to jednoduché, ale zlepšili sme sa v mnohých aspektoch."

[Jordi Blanco, ESPN] Prečo Neto nezahral v poslednom zápase pohára?

"Nie som ako iní tréneri, nedohodol som, že druhý brankár bude hrávať v pohári. Pred každým zápasom sa rozprávame a prijímame rozhodnutia. V stredu to môže byť iné. Snažíme sa zostaviť čo najlepšiu zostavu, aby sme postúpili. Ak uznáme za vhodné, že je čas pre Neta, tak ho nasadíme. To závisí od mnohých vecí - od formy, postoja."

[Jamie Easton, BeIN Sports] Od Vianoc do polovice marca budete hrať každé 3-4 dni. Je to pre vás niečo nové. Obávaš sa tejto situácie? Ako to môžete vyriešiť? Pred vami stoja veľké výzvy, Copa del Rey a Liga Majstrov.

"Je pravda, že počet zápasov je veľmi náročný. Hráme každé tri dni, v priebehu pandémie je to o niečo ťažšie. Musíme rozprávať s hráčmi o tom ako sa cítia. Niekedy je možné dopriať niekomu trochu oddychu. Urobíme to aj budúcnosti, ak nastane taká potreba. Teraz tu máme sériu 12. zápasov v rade a 11 z nich je na výjazde. Hráme o 21:00, je to náročné, aby každý hral v každom zápase. Dúfam, že liga aj UEFA to premyslia. Je to nenormálne. K tomu final four v Superpohári... Je toho priveľa. Zabíjame hráčov. Nehovorím o tom po prvýkrát. Každý tréner má svoj názor. Toto sa musí skončiť, nemôže to takto ísť ďalej. Dúfam, že niekto prijme rozhodnutie a hráčom pomôže."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-02-06 16:59:07
Z odpovede na stav Fatiho sa zda ze teorie o dalsich operaciach su pravdive
2021-02-06 17:01:37
Máš až 5 striedaní Koeman, tak tým hráčom pomôž a striedaj počas zápasov ak je to možné ?