Madridský denník Marca priniesol informáciu, že Real Betis sa v roku 2019 pokúsil získať Pedriho do svojich radov.

Pedri po prvýkrát upútal pozornosť Verdiblancos 7. augusta 2019 v priateľskom zápase Las Palmas s Betisom. Madridský denník Marca tvrdí, že Pep Mel, tréner mužstva z Kanárskych ostrovov, odporučil predstaviteľom klubu zo Seville, aby hráča kúpili a keďže predtým pracoval v klube z Benito Villamarín, jeho odporúčanie malo veľkú hodnotu. Betis začal práce na prestupe Pedriho a niekoľko dní rokoval s Miguelom Ángelom Ramírezom, prezidentom Las Palmas.

Verdiblancos však nakoniec nedokázali predstaviť uspokojivú ponuku. Klub počas spomínaného obdobia minul veľké finančné prostriedky na príchod Nabila Fekira, Emersona či Juanmiho a zvyšok rozpočtu držal na kúpu Borju Iglesiasa či Alexa Morena. Betis nechcel naplniť finančné očakávania Las Palmas a sústredil sa na vyriešenie aktuálnych problémov v kádri. O niekoľko týždňov neskôr do hry vstúpila Barcelona, ktorej sa podarilo dosiahnuť dohodu s Las Palmas a Pedri strávil v klube ešte jeden rok na hosťovaní, predtým, než definitívne prišiel na Camp Nou. Ako nedávno prezradil prezident Las Palmas, Barcelona môže za transfer zaplatiť nakoniec až 30-35 miliónov eur.

Barcelona sa v každom prípade na tento obchod nemôže sťažovať, pretože Pedri sa mimoriadne rýchlo udomácnil v prvom tíme Blaugranas a na prekvapenie všetkých podáva tak dobré výkony, že si vybojoval stále miesto v základnej zostave Ronalda Koemana. Mladík zasiahol do všetkých 20. doteraz odohraných ligových zápasov. Dnešný zápas pre neho môže byť zaujímavý z toho pohľadu, že spomínaný priateľský zápas proti Betisu v roku 2019 bol pre neho jedným z jeho prvých zápasov v seniorskom futbale, dokonca so streleným gólom.

zdroj: marca.com as.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2021-02-07 13:23:23
Pedri za tie peniaze stoji ma ma Barcu ale Trincao nestoji za tie peniaze a na barcu nema