Tréner FC Barcelona bol na tlačovej konferencii po zápase s Realom Betis spokojný s hrou svojich zverencov. Holanďan potvrdil, že vplyv Lea Messiho na konečný výsledok bol veľmi veľký.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Podarilo sa vám vyhrať dnešný zápas aj napriek problémom na začiatku zápasu, ktoré spôsobilo zranenie Ronalda Arauja. Prekazila vám táto situácia vaše plány?

"Vzhľadom na zranenie Arauja sme na začiatku mali problémy. Frenkie de Jong musel zaskočiť na jeho miesto. Na takéto prípady musíte byť pripravení a v priebehu zápasu sa prihodia rôzne situácie."

[Marta Ramón, RAC1] Ako vyzerá situácia Ronalda Arauja? Ako vážne je zranenie? Prečo si na jeho miesto poslal De Jonga?

"Musíme počkať na výsledky vyšetrení, aby sme sa dozvedeli viac. Myslím si, že zajtra by sme už mohli poznať podrobnosti. Frenkieho som poslal, pretože je pravák a Lenglet je ľavák. Chcel som mať lepšie možnosti pri rozohrávke lopty. Aj Dest mal isté problémy a nemohol odohrať celý zápas, preto sa v základnej zostave objavil Oscar Mingueza."

[Adria Albets, Cadena SER] Bolo ťažké presvedčiť Messiho, aby dnes zasadol na lavičku náhradníkov? Ako veľmi sa mužstvo zmenilo po jeho príchode?

"O tom sa vždy rozprávam s hráčmi a samozrejme, že som to včera urobil aj s Leom. Dnes situácia vyzerala tak, že sme prehrávali a potrebovali sme sviežosť. Messi v priebehu niekoľkých minút zmenil obraz zápasu. V tomto zápase nám dal veľmi veľa."

[Helena Condis, Cadena COPE] Bolo veľa zmien v základnej jedenástke zapríčinené blížiacim sa zápasom v Copa del Rey?

"Čiastočne áno, ale predovšetkým išlo o oddych v prípade niektorých hráčov. Od januára sme odohrali už 11 zápasov, z toho 10 mimo Camp Nou. Vždy sa môžu objaviť diskusie, či je to vhodný okamih. V stredu hráme semifinále pohára, do možného triumfu nám nezostáva veľa, preto potrebujeme sviežosť. Je potrebné hráčov chrániť, aby sa nezranili."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je to už deviate víťazstvo v rade na výjazde, ak berieme do úvahy La Ligu aj pohár. V posledných sezónach mala Barcelona problémy s vyhrávaním mimo Camp Nou, v tejto je to iné, navyše často dokážete zápas otočiť. Čo je kľúčom k tomuto úspechu?

"Áno, posledné výsledky nám veľmi pomohli udržať si vieru, že dokážeme otočiť vývoj zápasov. Mužstvo sa v priebehu zápasu dokáže zlepšiť, ukazuje charakter a ambície. Je potrebné to zdôrazniť, chceme v tom pokračovať. V kontexte ďalších zápasov je to veľmi dôležité."

[Josep Capel, RNE] Potešil ťa gól Trincãa nejako špeciálne? Portugalčanovi sa doteraz nedarilo streliť prvý gól v Barcelone a dnes mužstvu zabezpečil výhru.

"Je to mladý hráč, ktorý prišiel do klubu. Takýto hráči potrebujú čas, aby sa adaptovali na štýl a úroveň Barcelony. Podporovali sme ho, nechávali sme ho v zápasoch hrať. V posledných zápasoch mal smolu a lopta mu nechcela padnúť do siete. Dnes bol rozhodujúci. Je to veľmi dôležité pre neho aj pre mužstvo, pretože vďaka tomu sme vyhrali. Vďaka tomu si bude viac veriť a bude pokračovať po správnej ceste."

[Xavi Lemus, TV3] Či Messi takýmito zápasmi ako dnes dokazuje, že je najlepším futbalistom v histórii?

"Často som hovoril, že Barcelona s Messi je lepší tím, pretože on je najlepším hráčom na svete. Jeho kreativita a efektivita sú mimoriadne dôležité. Predvádza to už dlhé roky, dnes to predviedol opäť v priebehu 30 minút."

[Bruno Balleste, Barça TV] Mužstvo malo na začiatku sezóny problémy, keď sa súper ujal vedenia. Teraz sa to zmenilo, súvisí to s lepšou kondičnou prípravou alebo sú na to iné dôvody?

"Áno, mužstvo je v dobrej fyzickej forme. Hráči si viac veria a aj svojim schopnostiam. Aj keď v zápase prehrávame, snažíme sa hrať s loptou, sme trpezliví, hľadáme si situácie a nakoniec vyhráme. Dôležitá je mentalita, morálka tímu rastie, najmä po posledných zápasoch na výjazde."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-02-08 02:49:57
Busquets uz v poslednej dobe nie je to co byval no do teraz si svoje odohral avsak dnes to bola neskutocna katastrofa obranna cinnost 0 bodov strasne vela strat a to sme mali este stastie ze mu tam zapiskal par padov co ani neboli fauly .. som zvedavy na jeho znamku ale za mna taka 2-3 viac nie
2021-02-08 07:05:24
bussy a pianic spolu v zalohe, to bolo dufam naposledy. prekaucovany zapas jak prasa. de jong na stopera..to bolo co?? obrovsky problem mingueza..ten chlapec nema ani na becko, cista katastrofa.