Najhoršou udalosťou v zápase Barcelony proti Betisu Sevilla bolo určite zranenie Ronalda Arauja. Obranca si podvrtol členok a zatiaľ nie je známe ako dlho bude kvôli zraneniu pauzovať. Viac napovedia dnešné vyšetrenia.

Ide o druhé zranenie Uruguajčana v tejto sezóne. Po vyliečení prechádzajúceho zranenia odohral 15. zo 16. zápasov, vrátane štyroch predĺžení. Včera však z trávnika odišiel predčasne a je nepravdepodobné, aby zasiahol do stredajšieho pohárového zápasu proti FC Sevilla. Ronald Koeman sa minimálne v tomto zápase bude musieť zaobísť bez najlepšieho stopéra Blaugranas v tejto sezóne. Kto však môže Uruguajčana nahradiť?

Prvou možnosťou je Frenkie de Jong, ktorý si v strede obrany zahral už včera. Nemôžeme však zabúdať, že Holanďan je pre mužstvo oveľa platnejší v záložnej formácii, kde môže do hry vniesť viac. Bolo by škoda nevyužiť jeho streleckú formu z posledného obdobia. Šancu môže dostať aj Samuel Umtiti, ktorý sa v zápase s Betisom objavil na trávniku v 77. minúte. Predtým zahral v dvoch zápasoch v rade a proti Granade sa dopustil dvoch hrubých chýb.

Vzhľadom na zranenia Sergiho Roberta a Sergiña Desta je pravdepodobné, že Oscar Mingueza bude musieť nastúpiť na pravom kraji obrany. Napriek tomu netreba zabúdať na to, že primárne je stopérom a túto sezónu už hral s Araujom. Ak zranenie Desta nie je vážne a bude schopný proti Andalúzanom nastúpiť, Koeman môže v strede obrany po boku Lengleta využiť práve mladíka z La Masie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-02-08 12:41:37
Jedine vychádza Umtiti Lenglet
P.S. Nikomu neprajem nič zlé ani niesom a nechcem byt skodoradostny ale “našťastie “ sa Sevilli zranil taktiež dôležitý hráč Ocampos
2021-02-08 12:42:18
Dal bych šanci Mikovi nebo Comasovi