Ronald Koeman na tlačovke po prehre so Sevillou vyhlásil, že jeho mužstvo zahralo dobre a zaslúžilo si lepší výsledok.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Podľa môjho názoru tento výsledok nie je príliš spravodlivý. Mali sme v tomto zápase dobré momenty, za stavu 0:0 sme si vytvorili skvelú príležitosť. Robili sme všetko, útočili sme, vytvárali tlak. Voči hráčom nemám výhrady. Zostal nám druhý zápas, pokúsime sa dostať do finále."

[Marta Ramón, RAC1] Prečo dnes v strede obrany hral Umtiti s Minguezom, je niečo Lengletovi?

"Lenglet je zdravotne v poriadku, bolo to moje rozhodnutie. Rozhodol som sa vsadiť na Samuela a Oscara, pretože hráme každé tri dni a na tejto pozícii máme nedostatky, preto časom musím dopriať hráčom oddych."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako hodnotíš dnešný zápas v podaní Umtitiho? Je v optimálnej forme?

"Pri prvom góle sme nechali priveľa voľného priestoru, nielen v obrane, ale aj v strede zálohy. Pokiaľ ide o druhý gól, zvyčajne nevyhľadávame ofsajdy. Svojim obrancom hovorím, ale bežali po celý čas, pretože niekedy neviete, či za chrbtom niekoho máte. Nebolo to dobré rozhodnutie, ale chyby nerobí len Umtiti. Nebolo by spravodlivé kritizovať len jeho. Spolu vyhrávame a spolu prehrávame."

[Helena Condis, Cadena COPE] Hnevá ťa rozhodovanie Mateu Lahoza v dnešnom zápase?

"Vo všeobecnosti pracoval dobre. Boli tam kontroverzie súvisiace s faulom na Albu, pretože všetci mi hovorili, že mal byť pokutový kop. Neviem, čo sa stalo, nerozumiem, prečo VAR nezareagoval. Sevilla faulovala umne a vyhla sa žltým kartám. Je to dobré mužstvo, vie sa brániť, ale náš druhý polčas bol lepší, preto do odvety existuje nádej."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako hodnotíš šance na finále, bude ťažké zvrátiť výsledok?

"Áno, určite to bude ťažká odveta, prehrali sme o 2 góly. Vedeli sme, že gól na výjazde znamená veľa, ale nepodarilo sa. Mali sme svoje šance, ale obrancovia aj brankár súpera zahrali dobre. Budeme naďalej pracovať, Barcelona na Camp Nou je schopná všetkého."

[Francesc Latorre, TV3] Prečo si so striedaniami čakal tak dlho, bol si s hrou mužstva spokojný?

"Mužstvo hralo veľmi dobre a nebolo potrebné striedať. Čakal som do konca, pretože mužstvo nebolo unavené, vytváralo tak do posledných minút. V druhom polčase som bol so svojimi zverencami spokojný, nemusel som nič meniť."

[Mundo Deportivo] Barcelona v tejto sezóne inkasuje množstvo gólov, dokonca aj v poslednom čase a vedenia v zápase sa zvyčajne ujme súper. V čom je problém a ako sa dá odstrániť?

"Inkasované góly nie vždy prichádzajú po našich chybách, pretože hráme proti skvelým tímom. Sevilla dnes mala málo príležitostí, dobre sme bránili a aj sme si vytvárali šance. So súčasných kádrom, aktuálnymi absenciami a pri nabitom kalendári som ohromený tým, čo mužstvo dnes urobilo."

[Sport] Barcelona onedlho hrá s PSG, ktorý takisto má veľmi rýchlych a nebezpečných útočníkov. Bojíš sa toho, že obrancovia s nimi budú mať problémy tak ako dnes?

"Nie, nemyslím si, že by obrancovia mali dnes nejaké problémy."

[Bruno Balleste, Barça TV] Zmaril ti druhý gól Sevilly tvoje plány do odvety?

"Samozrejme, je veľký rozdiel otáčať dva góly či jeden. Vieme to, sme sklamaní. Zaslúžili sme si streliť gól. Ale zostáva nám 90 minút, vždy si snažíme vytvárať šance a ak budeme mať šťastie a rýchlo sa nám podaríí otvoriť skóre zápasu, budeme schopní vyhrať. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť, aby sme sa dobre rozostavili bez lopty, ale všetko tiež závisí od kvality súpera. Dnes sme hrali proti jednému z najlepších tímov v lige."

[Josep Capel, RNE] Môže táto prehra pokaziť náladu v tíme pred dôležitým zápasom proti PSG?

"Nie, nepochybujem o tom, že psychicky budeme dobre pripravení. Od 1. januára sme odohrali 12 zápasov, z toho 11 mimo Camp Nou a s mužstvom som spokojný. Ale je zrejmé, že radšej by som prehral nejaký zápas v lige namiesto semifinále Kráľovského pohára, ale vo všeobecnosti nás nie je možné kritizovať za toto obdobie, pretože sme zo seba dávali všetko."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-02-11 00:36:28
"Mužstvo hralo veľmi dobre a nebolo potrebné striedať.
Nie, nemyslím si, že by obrancovia mali dnes nejaké problémy."
teraz neviem ci rozhovor je z dnešného zápasu alebo Koeman bol na inom zapase?
2021-02-11 00:43:50
Mal by to dat Koeman na sud taku nespravodlivost :)))