Barcelona včera prehrala so Sevillou 2:0 v dôležitom prvom zápase semifinále Copa del Rey na Sánchez Pizjuán. Pre Kataláncov išlo o nevydarený večer a Ronald Koeman po zápase bránil svojich zverencov.

Holanďan očakával kritiku na adresu svojich hráčov a zároveň očakáva aj to, že kritiky môže v nasledujúcich dňoch pribúdať, no zmenil svoj prístup - na svojich zverencov už nie je tvrdý, ale skôr ich chráni.

Úprimnosť je niečo, čo Koeman vždy mal. Spočiatku sezóny bol voči svojim hráčom kritický, ale po včerajšej prehre so Sevillou ocenil ich kreativitu.

Koeman sa z času na čas počas prebiehajúcej sezóny sťažoval na prístup hráčov Barcelony, ale v stredu večer uviedol, že v zápase so Sevillou na neho urobili dojem. Tréner pritom odmietol poukazovať na chyby na jednotlivcov. Predtým ale nemal problém verejne uviesť na adresu Dembélého, že sa úplne nezapájal do defenzívy. Na začiatku sezóny o Pedrim či Puigovi povedal, že by si mali pohľadať klub na hosťovanie a v prípade Griezmanna sa sťažoval na to, že mu v hre chýba viac agresivity. Od De Jonga zas požadoval lepšie výkony.

Po zápase so Sevillou v každom prípade zmenil rétoriku, keď Umtitiho začal brániť: "Nie je fér poukazovať len na Umtitiho," uviedol. Koeman sa zrejme inšpiroval Johanom Cruyffom, ktorý robieval to isté a to by mohlo posilniť jednotu v šatni Blaugranas.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-02-11 18:55:51
On ich podla mna skritizoval v satni, nie pred mediami. A tak je to spravne, mozno znamenie, ze sa zacina udomacnovat a budovat blizsi vztah s hracmi.
2021-02-11 18:59:06
Začína najdôležitejšia časť sezóny, Sevilla a PSG sú niekde inde oproti Granade, Betisu. Chalani potrebujú podporu, kritiky už bolo dosť (v kabíne každému povie z očí do očí, čo treba urobiť lepšie). Koeman zvolil dobrý prístup, nezabúdajme, že sme v prechodnej sezóne. Visca el Barca i visca Catalunya...