Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším ligovým zápasom s Deportivom Alavés.

[Marc Brau, Barça TV] Po prehre v Copa del Rey zajtra čelíte Alavésu. Aký význam má zanechanie dobrého dojmu a pokračovanie v sérií výhier v La Lige pred zápasom s PSG?

"Zajtrajší zápas je oveľa dôležitejší ako ten utorňajší, pretože ako som už neraz povedal, ideme od zápasu k zápasu a chceme pokračovať v dobrej sérii v La Lige, vyhrať ďalší zápas. Myslím si, že v kontexte utorňajšieho zápasu je to veľmi dôležité."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Včera sme sa dozvedeli, že Neymar vypadol z hry na 4 týždne. Bude to mať za následok, že súperenie bude vyrovnanejšie?

"Nemyslím si, že Neymar je hráčom Alavésu. Je to téma na pondelok, ale nie na dnes."

[Damia López, RAC1] V zápase so Sevillou vám chýbalo niekoľko zranených hráčov. Ľutuješ, že kandidáti na prezidenta sa rozhodli neschváliť žiadne prestupy?

"Nie som z tých, čo sa budú vracať k uzatvorenému prestupovému obdobiu. Hovoril som s nimi na tému transferu a povedal som im, že podľa môjho názoru potrebujeme posily, ale rešpektujem názor každého z nich a aj zo strany klubu vzhľadom na financie. Ale nakoniec ak k tomu nemohlo dôjsť, tak ako som už hovoril, poradíme s tým, čo máme. Je potrebné povedať, že pri toľkých absenciách nám chýba niekto vzadu. Mali sme smolu so zraneniami Piquého, Arauja, Desta... V defenzíva nám chýba sila, veľa zápasov s tou istou obranou sme neodohrali. Myslím si, že zranenia mali vplyv na náš horší výkon v defenzíve."

[Adria Albets, Cadena SER] Súťažný výbor podnikol kroky voči Piquému za jeho slová o rozhodcoch a hrozí mu stopka na 4 zápasy. V tvojom prípade sa tak stalo po tvojich výrokoch, že nerozumieš tomu ako funguje systém VAR. Čo si myslíš na tému toho, že sa trestajú tieto názory? Nie je to obmedzenie slobody prejavu?

"To nie je môj problém, hoci samozrejme, že bude, ak Gerard bude suspendovaný za svoje výroky. Nebudem do toho zasahovať, je to jeho zodpovednosť. Je dostatočne skúsený, aby hovoril, čo chce. Je však potrebné byť opatrný, pretože drobné záležitosti môžu rezultovať v suspendáciu a nejaký problém. Snažiť sa kritizovať, ale s rešpektom a prostredníctvom vhodných slov, aby nebolo môže niečo vyčítať."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Čo si myslíš o tom, že taký klub ako Barcelona publikoval na sociálnych sieťach video z akcie Jordiho Albu so Susom?

"Nebolo to moje rozhodnutie, ale klubu. Ako som povedal po zápase, podľa môjho názoru to bol pokutový kop. Okrem toho existuje záznam ako rozhodca hovorí, že to bol faul, ale mimo šestnástku. Áno, je to pravda, bol to faul, ale v šestnástke. Nerozumiem, prečo VAR nezasiahol. Každý videl, že to previnenie prišlo v pokutovom území. Okrem toho rozhodca povedal, že to bol faul. VAR mal len korigovať to, že ten faul nastal v šestnástke. Podľa mojej mienky to nie je komplikované."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že mužstvo po bolestivej prehre so Sevillou znovunadobudne morálku?

"Áno, o tom vôbec nepochybujem. Výsledok zo zápasu so Sevillou bol taký, aký bol, ale podľa mňa sme odohrali dobrý zápas. Ak by bolo potrebné ten zápas zopakovať, neprehrali by sme. Musíme veriť v odvetu doma. Bude to komplikované, ale toto mužstvo je schopné dominovať nad Sevillou v mnohých aspektoch. Je však potrebné mať aj trochu šťastia."

[German García, Radio Nacional] Odohrali ste množstvo zápasov na výjazde a teraz vás čaká séria domácich zápasov. Ďalší zápas na štadióne súpera budete mať až koncom mesiaca. Umožní vám to zmeniť efektivitu tímu?

"Je dobré hrať sériu doma, pretože nie je potrebné cestovať, sme doma po každom zápase, môžeme dlhšie oddychovať. Dúfam, že získame hráčov, aby sme mali opäť konkurencieschopný káder. Pokiaľ ide o posledné týždne, na jednej strane bolo dobré vidieť mladých hráčov z rezervy, ale v kontexte boja v troch súťažiach potrebujeme viac hráčov a konkurencie."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ako sú na tom Dest a Pjanič? Budú zajtra povolaní na zápas alebo až na ten utorňajší? Myslíš si, že by bolo dobré urýchliť Araujov návrat na budúci týždeň?

"Pokiaľ ide o tému Pjanića, Desta a Braithwaitea, každý už niečo robil. Zajtra máme tréning a uvidíme, či sa budú môcť ocitnúť na zozname. Téma Arauja, Piquého a iného zraneného hráča je podľa mňa vždy riskantná. Myslím si tiež, že nejde o to, aby sme riskovali z dôvodu zápasu PSG v Lige Majstrov. Cieľom je vyliečiť hráča, aby bol od dnes či od budúceho týždňa k dispozícii až do konca sezóny. Myslím si, že takto je to najlepšie. Ak by išlo o posledný zápas v sezóne, je možné riskovať viac. Ale nie som zástancom toho, aby sa riskovalo priveľa kvôli utorňajšej konfrontácii. Hráči sa musia dobre vyliečiť a bez náhlenia. Samozrejme, že ak bude môcť zahrať, tak výborne."

[Albert Roge, Sport] Bayern včera získal šiestu trofej v roku ako druhý klub v histórii. Páči sa ti viac Guardiolova Barcelona alebo Flickov Bayern?

"Vyberám Guardiolovu Barcelonu. Myslím si, že je to najlepšie hrajúce mužstvo ako som videl za posledných viac menej 25 rokov. To, čo urobil Bayern, je pôsobivé, ale vzhľadom na spôsob hry a to, čo Guardiolova Barcelona dosiahla, je to niečo predsa len viac."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Zajtra sa stretneš s Abelardom, s ktorým si zdieľal šatňu v Barcelone. Aké máš na neho spomienky?

"Je príjemné, že spolu môžeme súperiť, hrali sme spolu niekoľko sezón. Aj Pitu hral v strede obrany. Spomínam si na neho ako na veľkého profesionála, rád súperil, je to vidieť na jeho mužstvách, ktoré tvrdo pracujú. Okrem toho je to veľmi organizovaný a veselý človek. Je pekné, že si zajtra budeme môcť podať ruky a objať sa."

[Anais Marti, La Vanguardia] Znepokojuje ťa, že mužstvo je unavené a má množstvo zranení v tak dôležitom momente sezóny?

"Samozrejme, že ma to znepokojuje, pretože potrebujeme mať k dispozícii všetkých hráčov a mužstvo musí byť čerstvé. Myslím si však, že z kondičného pohľadu sme na tom veľmi dobre. V zápase so Sevillou by sme nemohli odohrať takýto druhý polčas, ak by mužstvo na tom nebolo kondične dobre. Vtedy neútočíte presingom, nedominujete v zápase, nevytvárate si šance. Tím je na tom fyzicky dobre. Samozrejme, niektorí hráči odohrali veľa zápasov a minút, pretože nie všetci hráči sú dostupní. Musíme si premyslieť, či niektorému hráčovi doprajeme oddych, ktorý potrebuje, aby bol v čo najlepšej kondícii na nasledujúci zápas."

[Albert Nadal, Diari Ara] Hovoríš, že tím je v dobrej fyzickej kondícii, ale plánuješ v zajtrajšom zápase vzhľadom na utorňajšie stretnutie veľa zmien?

"Veľa nie, až toľko ich nepotrebujeme. Zajtra máme tréning, pozrieme sa na hráčov a rozhodneme sa. Nasadíme najlepšie mužstvo, aby sme vyhrali zápas. Ak zápas vyhráte, potom ste mentálne menej unavení, než vtedy, keď prehráte. Cieľom na zajtra je získať 3 body a pripraviť sa na utorok, ale najprv je potrebné zahrať, pretože pôjde o komplikovaný zápas, budeme súperiť s konkurencieschopným mužstvom, dobre fyzicky pripraveným. Musíme byť čerství a zvíťaziť."

[Laura Bruges, TV3] Si zástancom toho, aby sa Araujo vrátil skôr?

"Araujo je zranený. Ak sa objaví moment, keď bude pripravený hrať, porozprávame sa s lekármi a vtedy rozhodneme. Vždy je dobré vedieť, aké je riziko u každého hráča. Uvidíme v utorok."

[David Figueiras, TVE] V posledných troch zápasoch Barcelona inkasovala gól z prvej strely na bránu od súpera. Čo môžete urobiť, aby ste sa takýmto situáciám vyhli? Je to otázka šťastia?

"Je pravda, že inkasujeme góly, ale zároveň si vytvárame oveľa viac šancí. Musíme byť efektívnejší a rozhodnejší v bránení. Ako som povedal predtým, chýbajú nám vyrovnané výkony v defenzíve, predovšetkým vzhľadom na absencie. Máme málo hráčov a veľa zápasov. Únava môže byť vždy významným elementom z pohľadu koncentrácie v defenzíve, ale toto ma až tak neznepokojuje. Znepokojoval by som sa, ak by sme si nevytvárali šance."

[Alex Pintanel, Gol] V priebehu mesiaca vás čaká odveta so Sevillou, dvojzápas s PSG, súperenie v lige, kde Atlético má veľa výjazdových zápasov. Myslíš si, že mužstvo hrá o sezónu v priebehu tohto obdobia?

"Spravidla vo februári a marci sa často vidí šanca na to, či sa niečo vyhrá. Téma pohára, dvojzápas s PSG... Takže áno, v priebehu mesiaca a pol uvidíme, kde sme a na čo môžeme ašpirovať. Aby sme to dosiahli, je potrebné hrať dobre, vyhrávať a mať k dispozícii viac hráčov."

[Marc Marba, Beteve] Čo si myslíš na tému absencií špičkových hráčov v takých zápasoch ako ten utorňajší?

"Nebudem hovoriť na tému Neymara a PSG."

[Jamie Easton, beIN Sports] Myslíš si, že rozdiel medzi základnou zostavou a náhradníkmi je priveľký?

"Je pravda, že na niektorých postoch je rozdiel, ale je potrebné pochopiť, že meníme mužstvo, dávame šancu mladým hráčom, ktorí nemajú takú kvalitu a musia sa rozvíjať. Je to normálne. Pedriho prípad je neuveriteľný, ako rýchlo sa na túto úroveň dostal, ale sú aj takí, ktorí potrebujú viac času, viac šancí a musia sa rozvíjať technicky aj fyzicky. Je to normálne. Takýto rozdiel vyplýva aj z toho, že nemáme k dispozícii veľa hráčov. Mužstvo by mohlo byť iné na 4. či 5. pozíciách a vtedy máte väčšiu konkurenciu a môžete si lepšie poradiť s množstvom zápasov, ale teraz je to ťažké. Je pravda, že na niektorých postoch sa musíme rozvíjať a mať väčšiu konkurenciu."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-12 21:46:59
S tím se dá souhlasit. No nalejme si čistého vína, nebýt chyb rozhodčích, tak Chelsea neporazíme a ta liga mistrů by tady nebyla, tudíž ani ten rekord. Kdežto Bayern přejel všechny ve velkém stylu a nemají na svém úspěchu žádný černý puntík.
2021-02-13 08:55:51
Lahoz je prefíkaný lišiak. Keby neodpískal faul, má sankciu. Takto je všetko OK, lebo VAR nezasiahol. Prvý kontakt Susa bol 1 m pred vápnom, ale faul na penaltu bol 1 m vnútri. Iná odveta by bola za stavu 1:1 ako 2:0. Vyjadrenie Susa na Pedriho nabudí Barçu, verím, že postúpime ?
Najvyšší čas zlepšiť efektivitu ?. Koeman má úzky káder a má pravdu, šance si vytvárame, akurát neustále musíme doťahovať náskok súpera. Fyzicky sme na tom vzhľadom na 11 zápasov na výjazde od 1.1. veľmi dobre, šnúra 4 domácich zápasov doma pomôže ušetriť sily. Najbližší výjazd je 27.2. Sevilla a dúfam, že im to vrátime aj s úrokmi ?❤