Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu po výhre nad Deportivom Alavés, ale novinárov viac zaujímal nadchádzajúci zápas s Paris Saint-Germain.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ilaix Moriba dnes debutoval na Camp Nou, zaznamenal asistenciu, ale zapríčinil aj gól Alavésu. Ako hodnotíš jeho výkon?

"Pre Ilaixa je to čas, aby sa učil. Je jasné, že nemôže prihrávať takýmto spôsobom, trochu nám to skomplikovalo situáciu, ale vytvorili sme si množstvo šancí a strelili sme 5 gólov. Ale nie je možné pozerať sa len na jednu chybu. Po inkasovaní gólu je potrebné oceniť ambície a reakciu tímu."

[Marta Ramón, RAC1] Dlho si diskutoval s technickým rozhodcom po neuznanom góle v prvom polčase. Čo ťa tak rozrušilo?

"Moji asistenti na lavičke mi povedali, že ofsajd nebol. Prekvapilo ma rozhodnutie nie samotného rozhodcu, ale systému VAR. Ale nechajme to tak, pretože potom to bude len o tom, že sa stále sťažujem. Vyhrali sme 5:1 a som spokojný. Niekoľkí hráči si mohli oddýchnuť a niektorí mladí zahrať. To je dôležitejšie ako hovoriť o rozhodcoch."

[Helena Condis, Cadena COPE] Vyhrali ste 5:1 a môžete začať myslieť na dvojzápas s PSG. Ako vidíš tento zápas, si optimista?

"Teraz sme v dobrom momente. Dokázali sme si vytvárať veľa šancí a zlepšujeme sa aj v iných herných aspektoch. Musíme zahrať najlepšie ako vieme, pretože PSG je skvelé mužstvo. Pôjde o vyrovnaný zápas, pristúpime k nemu s veľkými ambíciami."

[Víctor Lozano, Onda Cero] V roku 2021 ste vyhrali všetky ligové zápasy. Je to najlepší moment v sezóne, aby ste čelili PSG?

"Výsledky ukazujú, že sme v dobrej forme. Máme pred sebou súboj s mužstvom so skvelými schopnosťami, preto musíme zahrať najlepšie ako vieme. Veríme si, aj našej hre, fyzickej sile. Ale nepovedal by som, že je to najlepší moment, pretože zranených máme niekoľko dôležitých hráčov."

[Adria Albets, Cadena SER] Spí tréner Barcelony, ktorý má Lea Messiho v takejto forme, pred zápasom proti PSG pokojnejšie?

"Všetci vieme, že Leo je rozhodujúci už mnoho rokov. Vidieť na ňom jeho ambície, radosť, jeho hra je efektívna. S ním je to jednoduchšie, jeho herná vízia je úžasná. Ale na to, aby sme porazili PSG, potrebujeme nielen Messiho, ale aj iných hráčov v ich najlepšej forme. Je to veľmi dôležité."

[Josep Capel, RNE] Obávaš sa pred zápasom s PSG individuálnych chýb, ktoré môže skončiť inkasovaným gólom? Dnes sa to opäť prihodilo.

"Straty lopty vidíme v každom zápase, ale dôležité je to, kde sa takáto chyba stane. Súperovi nemôžeme vytvoriť nepotrebnú situáciu. PSG určite presne vie, ako tieto momenty využiť. Musíme hrať dobre s loptou, ale zároveň dobre aj brániť a vyvíjať tlak. V našom podaní to musí byť dokonalý zápas."

[Xavi Lemus, TV3] Trincão donedávna dostával veľa príležitostí, ale nedokázal ich využiť. Gól s Betisom bol zlomový, dnes strelil ďalšie dva góly. Umožní mu jeho sebadôvera túto formu udržať?

"Sebadôvera je veľmi dôležitá, ale nemôžeme zabúdať, že je to mladý hráč, ktorý sa len teraz začlenil do Barcelony. Každý hráč potrebuje čas, aby sa správne adaptoval. Vidím u neho zlepšenie, je lepší v súbojoch jeden na jedného, využíva svoju rýchlosť. Potrebujeme ho v takejto forme."

[Jordi Gil, Sport] Od momentu žrebu osemfinále Ligy Majstrov sa zmenilo veľa. Vidíš u svojich hráčov väčšiu istotu, než pred niekoľkými týždňami?

"Áno, je to normálne, ak sa vyhrá niekoľko zápasov v rade. To pridá na sebadôvere. V každom zápase si vytvárame šance a keď máme šťastie, sme nezastaviteľní. To je výhoda oproti ostatným tímom."

[Bruno Balleste, Barça TV] Na začiatku sezóny ste mali veľké problémy s efektivitou a v posledných týždňoch strieľate veľa gólov. Čo sa zmenilo a aký to môže mať vplyv na zápas s PSG?

"Niekedy je ťažké to vysvetliť. V prvom zápase s Alavésom sme si vytvorili viac šancí ako dnes, ale výsledok bol úplne iný. Máme hráčov, ktorí dokážu strieľať góly. Je ťažké vysvetliť, prečo sme predtým mali toľko smoly. Mužstvo si teraz viac verí, strieľa viac gólov. Je to dobré znamenie, mužstvo je vďaka tomu ešte silnejšie."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-14 00:28:08
Moriba si už nezahrá bohužiaľ ....
2021-02-14 01:27:42
Veru, proti PSG by mala zabrať aj francúzska légia. Na Messim budú zavesení 3-4 hráči, tak nech sa ukážu aj Griezz s Dembom ?