Abelardo, tréner Deportiva Alavés, po prehre s Barcelonou priznal, že jeho mužstvo nebolo dostatočne agresívne v hre, ale výsledok považuje za nespravodlivý.

Analýza

"Nebol som spokojný s hrou mužstva v prvom polčase. V tejto časti sme neboli dostatočne agresívny v obrane. Tým nechcem povedať, aby sme súpera kopali, len to, čo sme k hráčom mali pristupovať bližšie a my sme im umožnili počas útokov premýšľať a vtedy sú nebezpeční. Škoda gólu na 2:0, pretože polčas sa práve skončil a oni ešte stihli poslať loptu Messimu, ktorý nám strelil skvelý gól. Do druhého polčasu sme nastúpili dobre, boli sme odvážnejší. Neskôr však padol tretí a štvrtý gól a bolo po zápase."

"Neboli sme agresívni. Keď hráte proti Barcelone, musíte si uvedomiť, že súper má takú kvalitu, že ak im niečo umožníte, budú schopní tú akciu zakončiť s vysokou efektivitou. V niekoľkých akciách sme neboli efektívni a za to sme boli potrestaní gólmi. Pozitívne je to, že naše mužstvo malo dobré momenty. Výsledok bol privysoký. Teraz musíme na tento zápas zabudnúť a sústrediť sa na ten ďalší. Musíme vyvodiť závery z chýb, aby sa už neopakovali."

Najhorší element

"Dúfam, že tento zápas nám neuškodí. Musíme preanalyzovať negatívne aspekty, pretože na našej strane boli nedokonalosti. Najdôležitejšie je, aby sa to nestalo v najbližšej konfrontácii s Realom Sociedad, ani v nasledujúcich zápasoch."

Budúcnosť

"Neznepokojujem sa. Nemôžete sa biť do hrude po víťazstve, ale ani zvesiť hlavu po prehre. Pricestovali sme na Camp Nou a tu jednoducho môžete prehrať. Teraz je potrebný optimizmus. Sme mimo zostupovej zóny a v tomto momente je potrebné myslieť na Real Sociedad a na reakciu."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-14 11:08:36
Vysledok je vysoky. A mal byt este vyssi: 6-1. Messi = 3 goly.
2021-02-14 13:04:10
Pamätám si ho ešte ako nášho stopera s Reizigerom, Sergim a DeBoerom v línii