Ronald Koeman môže mať dôvod k optimizmu. Včera jeho zverenci porazili Deportivo Alavés vo veľkom štýle a existuje šanca, že Gerard Piqué a Ronald Araujo sa stihnú zotaviť už na zápas proti Paris Saint-Germain.

Barcelona má problémy so zraneniami v obrane prakticky od začiatku tejto sezóny. Situácia bola niekedy taká kritická, že na poste stopéra musel zahrať Frenkie de Jong. Našťastie sa zdá, že karta sa postupne začína obracať a Ronald Koeman bude mať čoskoro k dispozícii ďalších dvoch zadákov.

Na dnešnom tréningu totiž spolu s mužstvom trénovali už aj Ronald Araujo a Gerard Piqué. Uruguajčan si v zápase s Betisom podvrtol členok, ale nakoniec sa ukazuje, že zranenie nie je až také vážne ako sa na prvý pohľad zdalo a proti PSG bude podľa všetkého pripravený nastúpiť. Piqué na druhej strane maródoval oveľa dlhšie, pretože za Barcelonu naposledy nastúpil ešte v novembrom zápase proti Atléticu. Práve v tomto zápase utrpel vážne zranenie kolena. Jeho rehabilitácia prebieha veľmi dobre, o čom svedčí to, že dnes trénoval s mužstvom a samotný hráč má dobrý pocit a nevie sa dočkať návratu do hry.

Počas Piquého absencie sa lídrom defenzívy stal práve Araujo. Mladý Uruguajčan v tejto sezóne hráva vo skvelej forme a jeho vyspelosť a skvelá kondičná pripravenosť tešia fanúšikov Barcelony, ktorí v ňom vidia stopéra FC Barcelona na mnoho ďalších rokov. Nadchádzajúci zápas Barcelony s PSG patrí medzi najväčšie výzvy Kataláncov v tejto sezóne. Mužstvu preto padne náramne vhod, ak sa na trávniku objaví minimálne Araujo, ak nie rovno aj Piqué. O tom však musia rozhodnúť lekári a tréner.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2021-02-14 18:17:25
Ja by som tam dal Arauja aspoň na druhý polčas ale ak nebude môcť ešte hrať tak to chápem veď nechceme aby sa nám potom opäť zranil.
Marian Premium
2021-02-14 18:19:04
Ak to bol prvý tréning Piquého, tak určite nenastúpi. Ak odtrénuje aspoň 6-8 tréningových jednotiek, môže hrať. Ale na lavičku môže a v prípade kalamity naskočiť počas zápasu.