Ousmane Dembélé poskytol rozhovor pre oficiálny web FC Barcelona pre utorňajším semifinále Ligy Majstrov medzi Barcelonou a PSG.

"Dvojzápas Barcelony s PSG z roku 2017 sa zapísal do histórie futbalu. Je veľmi ťažké otočiť štvorgólovú prehru, najmä v tak dôležitej súťaži proti súperovi najvyššej úrovne. Ale Barcelone sa to podarilo, svoju šou predviedli Neymar, Messi a Iniesta. Je to ikonický zápas."

"Médiá teraz túto históriu pripomínajú, aby prihriali atmosféru pred nadchádzajúcim duelom. My v šatni o tom vôbec nehovoríme, pretože vieme, že to bude ťažká výzva. PSG je finalista minuloročnej edície a jeden z favoritov na víťazstvo v tejto sezóne."

"Od príchodu do Barcelony som sa stal lepším futbalistom, najmä z fyzického pohľadu. Na samom začiatku som bol trochu krehký, podobne ako v BVB a Stade Rennais. Tu som si prešiel dlhou cestou s podporou fyzioterapeutov, zmenila sa moja forma tréningu a príprav na zápasy. Dokážem hrať lepšie pozične. Viem, kedy by som mal útočiť, kedy akciu spomaliť, kedy loptu prihrať. Rád driblujem, keď som sám s loptou na nohe. Preto mi tréneri často hovoria, aby som počkal, skúsil prihrať spoluhráčovi miesto toho, aby som sa snažil predriblovať viac súperov naraz."

"V súčasnosti sa nachádzame vo veľmi dobrej forme, vyzeráme inak, než na začiatku sezóny. Ronald Koeman zmenil mužstvo. Cítime sa lepší fyzicky, tvrdo trénujeme, všetci si veríme. Sme spokojní so spoluprácou s týmto trénerom, chceme sa naďalej zlepšovať. Sme v polovici sezóny, máme svoje ciele a budeme bojovať o trofeje."

"Leo je génius, to vieme všetci. Je to najlepší hráč v histórii futbalu. Urobil na mňa dojem, keď som bol mladší a teraz ma inšpiruje každý deň na tréningu, hrať s ním je pre mňa cťou."

"Som hrdý na to, že hrám za Barcelonu. Fandím tomuto tímu už odmalička a teraz za ňu môžem hrať po boku môjho vzoru. Hrať s Messim je veľmi jednoduché. Každú loptu dohráva s mimoriadnou presnosťou a hľadá najlepšie riešenie pred svojich spoluhráčov. V histórii neexistuje žiadny iný takýto hráč."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-02-14 20:03:49
Pekne si to povedal komar
2021-02-14 20:30:56
No Dembele, pokud fandis Barcelone od malicka, tak se podle toho choves, trenuj jak mas, chod na treninky vcas, poslouchej vedeni a trenera. Co jsi do teto doby delal, tak moc nevypadalo. Spis to bylo prosazovani sama sebe, a pak neuvazene zraneni a nasledne oslabeni tymu.