Barcelona počas víkendu porazila Deportivo Alavés vo veľkom štýle a v zápase žiaril Lionel Messi. Argentínec strelil dva góly, predviedol výborný výkon a obsadil titulky denníkov. V každom prípade je potrebné poukázať aj na iných hráčov, ktorých dobré výkony prispeli k tejto vysokej výhre.

Ronald Koeman nabral odvahu a v zápase na Camp Nou poslal do hry Trincãa, Riquiho Puiga, Ilaixa Moribu a Pedriho. Prví dvaja menovaní majú 21 rokov a tí druhí len po 18. Trincão sa v poslednom čase viditeľne zlepšil. Trvalo mu niekoľko mesiacov, kým sa v metropole Katalánska ako tak aklimatizoval a sobotu si pripísal vôbec prvý štart v ligovom zápase v tejto sezóne. Už v predchádzajúcom zápase proti Betisu strelil veľmi dôležitý víťazný gól a proti Deportivu skóroval rovno dvakrát.

Rastúca forma Portugalčana, to sú dobré správy pre Ronalda Koemana, keďže to znamená aj zvýšenú konkurenciu v boji o miesta v základnej zostave Blaugranas. O to svoje miesto bojuje s hráčmi ako Ousmane Dembélém a Antoine Griezmannom.

Riqui Puig na druhej strane odohral prvý celý zápas v prebiehajúcej sezóne, čo je pre neho veľmi dôležité v kontexte toho, že počas uplynulého leta ho klub ponúkol na prestupovom trhu a Koeman mu dokonca odporúčal hosťovanie. Mladík sa rozhodol zostať a s postupom sezóny dostáva viac a viac minút.

Ilaix debutoval v La Lige, keď si zahral predtým v Copa del Rey. V sobotu sa ukázal v dobrom svetle a dokonca prihral Trincãovi na úvodný gól zápasu. Je pravdou, že neskôr sa dopustil hrubej chyby, po ktorej Alavés znížil, ale išlo len o jedine negatívum v hre záložníka, ktorý odohral naozaj dobrý zápas.

Pedri sa na trávnik dostal v druhom polčase. Záložník, ktorého Barcelona kúpila z Las Palmas patrí medzi objavy tohtoročnej španielskej Primera Division. Mal prsty v treťom góle, keď poslal skvelú loptu na Messiho v gólovej akcii, ktorú napokon zakončil Trincão.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

8 komentáre
2021-02-15 09:53:00
Pomaly sa tu buduje niečo veľké ?
2021-02-15 10:07:09
A nezapomínejme, že v Juvenil jsou nejlepší ročníky za poslední roky?