Z hráčov FC Barcelona sa Jordi Alba zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom proti PSG. Španiel verí, že tímová hra Blaugranas bude kľúčom k úspechu.

[Marc Brau, Barça TV] Ako sa cítite pred zajtrajším zápasom? V lige máte za sebou veľmi dobré obdobie.

"Áno, je pravda, že sme sa počas posledných dvoch mesiacov zlepšili. Sme na dobrej ceste, ale v takýchto zápasoch nie je favorit. Bude to pre náš ťažký zápas, musíme k nemu pristúpiť s najvyššou intenzitou a ambíciami."

[Ramón Salmurri, Catalunya Radio] Mnoho ľudí si myslí, že PSG je favoritom tohto zápasu.

"Sú to len názory. Každý si môže myslieť, čo chce. O tom, kto je lepší, je potrebné presvedčiť sa na ihrisku. Vtedy uvidíme, či tieto predzápasové názory boli trefné."

[Marta Ramón, RAC1] Gerard Piqué dnes trénoval s mužstvom. Aké sú šance, aby proti PSG zahral od prvej minúty?

"Samozrejme, že Gerard je zásadnou súčasťou tohto tímu. Je mimoriadne skúsený, je to jeden z našich lídrov, nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Rozhodnutie o tom, či bude hrať, prijme tréner. Máme aj iných skvelých hráčov, ktorí možno nemajú také skúsenosti ako Gerard, ale aj oni môžu zahrať veľmi dobre."

[Adria Albets, Cadena SER] Ronald Koeman niekoľkokrát povedal, že vyhlásenia predstaviteľov PSG o Leovi Messim sú prejavom neúcty. Máte v šatni rovnaký dojem? Máš pochybnosti o Messiho budúcnosti, obávaš sa jeho odchodu?

"Aj keby som vedel, čo Messi urobí, tu by som to nepovedal. V minulosti už neraz povedal, čo chce urobiť. Teraz sa sústredí len na hru za Barcelonu a odohranie čo najlepšej sezóny. Až potom sa rozhodne, čo ďalej. Pokiaľ ide o vyjadrenia hráčov PSG, nevenujeme im pozornosť, zameriavame sa na seba."

[Helena Condis, Cadena COPE] Hovoríš o tom, že Leo má posledné slovo na tému svojej budúcnosti. Ty si s ním na ihrisku rozumieš najlepšie, bude jeho možný odchod tragédiou? Alebo existuje nejaký spôsob, ktorým je možné ho presvedčiť, aby zostal.

"Jeho rozhodnutie bude určite dobre premyslené. Vždy som hovoril, že Leo je najlepší hráč na svete a s ním na trávniku sme značne silnejší. Bolo by klamstvom tvrdiť, že bez neho by sme boli silnejší. Dúfam, že v Barcelone zostane ešte mnoho rokov, ale rozhodnutie je na ňom a budeme ho rešpektovať."

[Alfredo Martínez, Onda CERO] Bude absencia Neymara v tomto dvojzápase veľmi dôležitá? V súčasnosti je hviezdou v PSG a predtým bol architektom veľké obratu proti tomuto tímu v roku 2017.

"Pre nás je lepšie, ak nehrajú najlepší súperi, pre PSG je to veľká strata. Podobné je to s Angelom Di Mariom, je to skvelý hráč. Ale okrem nich má náš súper mnohých výborných hráčov. Bude to vyrovnaný zápas, o výsledku rozhodnú detaily. Aj my máme mnohých zranených hráčov. Ich náhradníci odvádzajú skvelú prácu."

[Alejandro Segura, Marca] Začiatok sezóny pre vás nebol jednoduchý, ale už dlhší čas sa nachádzate v čoraz lepšej forme. Je to zásluha Ronalda Koemana a jeho pracovných metód?

"Jeho stratégia bola vždy rovnaká. V kádri máme mnohých nových hráčov, preto bolo potrebné všetko poukladať. Naši súperi zo seba vždy dávali všetko a hoci sme boli vo forme, tak sme mali problémy. Myslím si, že pracujeme dobre, chceme sa udržať v dobrej forme a vyhrávať ďalšie zápasy a nakoniec ukončiť sezónu s trofejami. Bude to ťažké, ale budeme o nich bojovať."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Bude pre hráčov, ktorí v roku 2017 hrali v tom slávnom zápase, zajtrajší zápas výnimočný?

"Neviem, či je kvôli tomu výnimočnejší. PSG je skvelé mužstvo, preto spomínané víťazstvo bolo pre nás pekné. Ale tento zápas bude úplne iný. Nebudú nás podporovať fanúšikovia na tribúnach, hoci určite nás budú sledovať doma."

[Laura Brugues, TV3] Je pre vás dôležité to, že prvý zápas hráte doma a odvetu na výjazde?

"Preferujem hrať odvetu na Camp Nou, ale teraz, keď na štadiónoch nie sú fanúšikovia, až tak na tom nezáleží. Zajtra sa musíme ukázať v čo najlepšom svetle a pred výjazdom do Paríža získať čo najlepší výsledok."

[Alex Pintanel, Gol] Sústredíte sa vzhľadom na pozíciu v La Lige a poslednej prehre v Copa del Rey už len na Ligu Majstrov?

"Stále sme v hre o všetky trofeje, ale je pravda, že v La Lige máme na Atlético veľkú stratu. Nemôžeme však zabudnúť na to, že v posledných dvoch mesiacoch sa nám darí lepšie. V pohári je prehra 2:0 zlým výsledkom, ale ešte máme domácu odvetu. Bude to ťažké, ale máme svoje šance. Dúfam, že na konci sezóny sa nám podarí získať nejakú trofej."

[ESPN Brasil] Aký rozdiel je medzi súčasným PSG a tým, ktorý v uplynulej sezóne hral vo finále Ligy Majstrov?

"Mužstvo sa veľmi nezmenilo, niekoľko hráčov odišlo, niekoľko prišlo, ale vo všeobecnosti je to rovnaký súper, ktorému sa vždy chcete vyhnúť. V uplynulom roku bol finalistom Ligy Majstrov a to znamená veľa. Určite to pre nás bude ťažký zápas."

Aké sú hlavné argumenty Barcelony, aby vyradila PSG?

"Dobre vieme, že musíme brániť a útočiť ako mužstvo. Dokážeme si vytvárať situácie, zajtra ich bude potrebné využívať. Najdôležitejšia je jednota tímu, spoločne sme schopní PSG vyradiť."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-02-16 09:57:07
neymar je pre PSG to isté, čo Leo pre nás. každopádne však PSG je aj v tejto zostave silný súper a bude záležať na detailoch.