Mauricio Pochettino odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom Barcelony s PSG. Tréner PSG neskrýva, že jeho klub má v tohtoročnej edícii tejto súťaže vysoké ambície.

"Je pravda, že je to výnimočný duel. Keď som s PSG podpísal kontrakt, vedel som, že tento zápas je dôležitý a v celom klube je vidieť nadšenie. Je jasné, že našim cieľom je vyhrať Ligu Majstrov."

"Vždy sme pripravení, aby sme zo seba dali čo najviac. Nikdy som nepočul trénera, ktorý by povedal, že jeho mužstvo nie je pripravené."

"Výsledok 1:6? Som pokojný, hráčom som hovoril, že je to iné mužstvo, iná história. Takéto udalosti nemôžete vymazať z pamäte, ale chceme napísať nový príbeh."

"V súvislosti zajtrajšej účasti Verratiho nie je nič isté. Uvidíme po tréningu, či je pripravený. V strede poľa máme pripravených veľa scenárov s rôznymi hráčmi."

"Od Mbappého neočakávam nič viac ako obvykle. Som spokojný s jeho hrou aj angažovaním. Samozrejme, že absencia Neymara a Di Mariu je bolestivá, ale pripravení sú iní hráči a dajú zo seba všetko."

"V PSG som narazil na skupinu fantastických hráčov, máme svoje ciele a chceme dokázať niečo veľké. Verím tomuto mužstvu a jeho identite. Každý klub je iný, my tu máme svoju neopakovateľnú atmosféru."

"Vždy je to tak, že po príchode nového trénera je potrebný čas, aby sa všetko uložilo. Barcelona prešla veľkou revolúciou v priebehu niekoľkých mesiacov, k tomu prišli problémy s pandémiou. Ronald nemal veľa času, ale jeho mužstvo hrá čoraz lepšie a vôbec ma to neprekvapuje."

"Máme šťastie, že v súčasnej dobe vidíme takú posadnutosť futbalom. Hovorím to v pozitívnom kontexte. PSG je posadnutý víťazstvami, všetci chcú vyhrať Ligu Majstrov. Som tu 40 dní a stretol som tu mužstvo ochotné spolupracovať, rýchlo sme našli spoločnú reč. Zajtra hráme s mužstvom, ktoré takisto chce vyhrať túto súťaž. S Koemanom som mal vždy dobré vzťahy. Škoda, že po tomto dvojzápase niekto z nás vypadne."

zdroj: marca.com mundodeportivo.es as.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2021-02-15 21:53:26
Celkom pekne to zhrnul