Rafinha, odchovanec FC Barcelona, poskytol rozhovor pre Le Parisien, v ktorom hovoril o svojom vzťahu s Barcelonou aj o dnešnom zápase na Camp Nou.

Vzťah s Barcelonou

"Dala mi všetko. Takmer všetko som sa naučil v tréningovom centre Barcelony. K tomuto obdobiu prechovávam veľké sympatie. Vyrastal som v Barcelone, prežil som tam 13 rokov a cítim sa aj Kataláncom. V Barcelone som sa učil ako futbalista, ale aj ako človek. Barcelona bude pre mňa vždy výnimočná."

Slávny obrat 6:1

"Ktorý klub by po takomto obrate netrpel? Šťastie spočíva v tom, že teraz môžem nastúpiť proti katalánskemu klubu vo farbách PSG, aby sme si mohli spomínané stretnutie vynahradiť, odohrať skvelý zápas a vytrhnúť tento tŕň z nohy PSG."

Pomoc pre spoluhráčov

"Pomôcť im? Nie. Nepotrebujú pomoc, aby vedeli, že stoja pred veľkou šancou. Nie je potrebné im pomôcť, aby našli motiváciu na zápas ako tento. Môžem povedať, že všetci hráči tohto klubu chcú vybehnúť na trávnik a tento zápas vyhrať. Kľúčová bude motivácia, ktorú v sebe nájde každý, aby mohol poraziť Barcelonu."

Opätovné stretnutie s Neymarom

"Neboli sme v rovnakej šatni 4 či 5 rokov, ale vidím niekoho, kto sa rozvinul. Je oveľa skúsenejším hráčom aj človekom. Teraz má 29 rokov, čas letí. Naozaj vidím, že je zrelší."

zdroj: Le Parisien mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-16 09:16:50
Nemusíme zrovna vyhrať LM, ale veľmi by ma potešilo, ak by sme tento pre mňa nesympatický šejkovský klub vyliali z tejto súťaže.
2021-02-16 09:33:06
Rozhodujúci bude dnešný zápas. Ak by sme ho vyhrali aspoň o dva góly a pritom žiadny neinkasovali, bola by tu pomerne vysoká šanca postupu, aj keď každý zápas je iný.