Veľkou témou pred dnešným zápasom Barcelony s PSG sú zranenia. Mauricio Pochettino sa nebude môcť spoľahnúť na služby Neymara a Angela Di Mariu. V kádri sa ocitol Marco Verratti, ktorého v poslednej dobe taktiež trápilo zranenie.

Argentínsky tréner bude musieť rozhodnúť o tom, kto na Camp Nou nastúpi od prvej minúty. Kylian Mbappé má v základe isté miesto a zohrá vedúcu úlohu. Je ťažké očakávať, aby Pochettino nevyužil služby Maura Icardiho. Otáznik sa týka najmä pravého krídla, kde sa Pochettino musí rozhodnúť či vsadí na ofenzívnejší alebo defenzívnejší variant.

Ofenzívnejšie možnosti ponúka Moise Kean. 20-ročný útočník má za sebou skvelý zápas s OGC Nice a v tejto sezóne strelil už 13 gólov. Talian by mohol predstavovať skvelú útočnú zbraň a narobiť problémy Jordimu Albovi. Kean by si však taktiež musel dávať pozor na ofenzívne výlety ľavého beka Blaugranas. A to môže byť pre odchovanca Juventusu trochu problém, pretože zvyčajne hráva na hrote útoku a krídlo pre neho nie je prirodzenou pozíciou.

Riešením by mohlo byť nasadenie Pabla Sarabiu, čo by v zápase na Camp Nou mohla byť opatrnejšia možnosť. Španiel nemá isté miesto v základnej zostave, ale odohral 25 zápasov a dovedna 1127 minút, strelil 4 góly a rovnako na 4 prihral. Možno by hral aj viac, ale v decembri si poranil sval. Prednosťou Sarabiu je práca v defenzíve a znalosť súpera, proti ktorému hrával v Primera Division dlhé roky. Poslednou možnosťou je Julian Draxler. Menšiu šancu má Rafinha. Voľba trénera PSG na tento post môže poukázať na jeho stratégiu v zápase v Barcelone.

Dobrou správou je návrat Marca Verrattiho. Talian nehral v pohárovom zápolení s Caen a v Ligue 1 zasiahol len do jedného z posledných štyroch zápasov. Verratti dostal od lekárov zelenú na zápas s Barcelonou, hoci stále nie je jasné, či bude môcť hrať od prvej minúty. PSG má niekoľko dobrých záložníkov, ale žiaden z nich sa kvalitou nevyrovná Verrattimu. 28-ročného záložníka charakterizuje skvelá schopnosť rozohrávky, hoci v 19. odohraných zápasoch v tejto sezóne prihral len na 2 góly. Jeho technické schopnosti a práca s loptou na trávniku sú v každom prípade nespochybniteľné.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-02-16 13:16:32
Horečka úterní noci stoupá :D , snad nebudu nasranej