Ronald Koeman na tlačovej konferencii po zápase s PSG analyzoval vysokú prehru svojho tímu. Priznal, že Parížania boli lepší ako jeho zverenci, ale jeho mužstvo je ešte vo fáze prestavby a nie je dokonalé.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako je možné vysvetliť to, čo sa dnes stalo?

"Zdá sa mi, že prvý polčas bol oveľa vyrovnanejší, než druhý. Za stavu 1:0 sme mali dobrú príležitosť s Dembélém. Potom sme rýchlo inkasovali gól a následne v druhom polčase bol PSG od nás oveľa lepší v mnohých ohľadoch."

[Marta Ramón, RAC1] Cítiš sa za túto prehru zodpovedný?

"Tréner je vždy zodpovedný za výsledok. Pokúsili sme sa v tomto zápase dominovať, ale nevedeli sme si s hráčmi PSG poradiť. Súper bol dnes kompletnejší a my sme ešte len vo fáze prestavby. Musíme zlepšiť ďalšie aspekty. Som za to zodpovedný, je to normálne."

[Adria Albets, Cadena SER] V akej nálade sa dnes vrátiš domov?

"Nahnevaný na druhý polčas a na výsledok. Ale už neraz som povedal, že nám chýbajú niektoré veci, ktoré sa v Lige Majstrov vyžadujú. To neznamená, že nie sme na dobrej ceste, ale musíme myslieť realisticky. Na mnohých pozíciách došlo k zmenám, máme mladých hráčov a niektorí hráči nám chýbajú. V druhom polčase sme neboli schopní PSG čeliť. Musíme to preanalyzovať a zmeniť."

[Helena Condis, Cadena COPE] Cítiš silu aj naďalej viesť toto mužstvo, ktoré je v zlej situácii?

"Dokážem akceptovať prehru a chcem sa hneď vrátiť do práce. Po víťazstvách mám vždy veľa energie a ak by som po prehrách chcel odísť, nebolo by to múdre. Viem o tom, kde som. Pokúšame sa hrať svoje, ale je zrejmé, že sme ešte nedosiahli svoju úroveň. Sme možno v polovici cesty."

[Josep Capel, RNE] Uvedomuješ si, že po toľkých neúspechoch v Lige Majstrov už fanúšikovia nevidia nádej na zmenu? A ty hovoríš, že ste ešte len v polovici cesty.

"Nádej to nie je zmena v priebehu dvoch mesiacov. Som presvedčený, že ak sa udržíme na tejto ceste, zlepšíme ďalšie aspekty, zlepšia sa aj výsledky. Nemožno od nás požadovať, aby sme už teraz boli na tejto úrovni. V prvom polčase sme takto hrali, ale PSG nás vo všeobecnosti prevýšilo z fyzického pohľadu."

[Xavi Lemus, TV3] Vaša situácia v Lige Majstrov, La Lige aj pohári je ťažká. Existuje šanca na zlepšenie a hru o tituly?

"Vždy je potrebné mieriť vysoko, ale zároveň myslieť realisticky o tom, že máme svoje nedostatky. Neraz som hovoril, že sme na dobrej ceste a budeme bojovať, zmeníme isté veci. Dnes sme hrali s 19-ročným Destom. O 5 rokov bude určite lepším hráčom. Pedri je už teraz veľmi dobrý, ale o 5 rokov bude lepší od každého záložníka PSG. Musíte byť trpezliví a to nie je jednoduché. Verím svojmu mužstvu. Viem, že sa musíme lepšie brániť, preto na tom budeme pracovať a zlepšovať to. Nie som až taký smutný, pretože viem, že nám chýba už len trochu. Po celý čas sme na dobrej ceste."

[Bruno Balleste, Barça TV] Dembélé dnes mohol streliť gól na 2:0. Bol PSG prisilný?

"Nemá zmysel pozerať sa na nevyužité šance, len na konečný výsledok. V prvom polčase sme hrali dobre a po góle na 1:0 sme mali svoje príležitosti, ale PSG potom strelil ďalšie góly."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

21 komentáre
2021-02-17 00:54:29
1 strela na bránu je naozaj dobrá cesta Roni ?
2021-02-17 01:00:01
Problém je ,že s týmto mužstvom nemôžme konkurovať veľkým klubom....čo je smutné , ale táto sezóna to ukazuje , vyhoreli sme proti všetkým top tímom ak nerátam prvy zápas s Juve....máme problém na mnohých postoch a nemáme financie na hráčov ktorých potrebujeme ....pozitívne je , že máme dosť mladých hráčov a potenciálom , ale najbližšie roky pravdepodobne nebudeme konkurencieschopní....treba čeliť realite , Barcelona nepatrí aktuálne k top klubom z treba dúfať , že sa nám podarí čo najskôr vrátiť.... hlavne potrebujeme oveľa lepšiu ruku pri nákupoch ....lebo keby sa tie milióny z posledných troch, štyroch sezon investovali inak , mohli sme byť úplne inde ...