Zápas s PSG ukázal, kde sa Barcelona v súčasnosti nachádza. Madridský denník Marca napriek tomu vyzdvihol dobrú prácu v podaní Ronalda Koemana, ktorý má plán a drží sa ho. Práca trénera dáva nádej na lepšiu budúcnosť a zmeny. Holanďan upokojuje atmosféru a žiada viac času.

"Nemyslím si, aby táto prehra bola tvrdou ranou pre našu šatňu, pretože sme v procese zmien. Chýbajú nám isté veci, aby sme dosiahli na najlepšiu úroveň, najmä v Lige Majstrov. Som však presvedčený, že ak zostaneme na súčasnej ceste, veci budeme naďalej meniť, aj pozície, pokúsime sa hrať s odchovancami, podarí sa nám to. Teraz si to však ešte nemôžeme dovoliť," povedal Koeman po poslednom zápase, keď sa pokúsil upokojiť barcelonismo. Xavier Bosch, novinár katalánskeho denníka Mundo Deportivo, je však znepokojený, že tréner považuje prvý polčas zápasu s PSG za dobrý. Podľa jeho názoru Barcelona nemala zápas pod kontrolou, hoci sa mohla dostať do vedenia 2:0.

Pre Holanďana je jasné, že sú potrebné prestupy. Nežiada o najväčšie futbalové hviezdy, ale je si vedomý nedostatkov na konkrétnych pozíciách. PSG tieto problémy nemá: "Sme mužstvo v prechodnom období. Musíme sa snažiť zlepšiť. Je to moja úloha," povedal Koeman. Zdôraznil, že chce zostať v klube a vie, čo musí zmeniť. Zdá sa, že klub mu v súčasnosti dôveruje. Koeman vsadil na mladíkov ako Pedri, Dest, Mingueza či Araujo. Mužstvu chýba aj niekoľko zranených hráčov. Tréner zároveň poznamenal, že Dest či Pedri budú o 4-5 rokov lepší, než teraz. V súčasnosti je potrebné tvrdo pracovať a odohrať viac zápasov: "Môžeme lepšie brániť, byť agresívnejší. Budeme pracovať a meniť veci. Ešte nie je koniec."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2021-02-18 10:56:01
Optimizmus
2021-02-18 10:56:06
to zas budú komentáre :D :D