Paris Saint-Germain prevalcoval Barcelonu na jej štadióne a v prvom semifinále Ligy Majstrov zvíťazil jasným rozdiel 1:4. Kým jedine Marc-André ter Stegen si zaslúži dobrú známku, Sergiño Dest je skôr obeťou tohto zápasu a najmä kritiky pre prehre. Čo nám tento zápas ukázal z pohľadu madridského denníka Marca?

Koemanova chyba

Dest patril výkonom medzi najhorších hráčov na ihrisku. Počas celého pobytu na trávniku si nedokázal poradiť s nemilosrdným Kylianom Mbappém, ale bol to práve Ronald Koeman, kto rozhodol o tom, že francúzskeho rýchlika bude brániť reprezentant Ameriky. A to aj napriek tomu, že v poslednom čase ho trápili viaceré menšie zranenia a kondične nebol úplne v poriadku.

Očakávalo sa, že logickou voľbou na pravú stranu obrany bude Oscar Mingueza, ktorý svojimi výkonmi na tejto pozícii celkom presvedčil, ho primárne ide o stopéra. Podstatné však je, že kondične bol odchovanec Barcelony úplne fit, hoci samozrejme jeho úlohou by bolo brániť najrýchlejšieho futbalistu sveta.

Symptón Busquets

Tento náročný večer, počas ktorého sa Barcelona nedokázala dostať do zápasu, odhalila nedostatočnú fyzickú pripravenosť Sergia Busquetsa. Keď Barcelona nevie v zápase dominovať, Busquetsove taktické danosti a čítanie hry už nestačia na to, aby kompenzoval to, že je jednoducho pomalý.

Dembélé... ešte ako dlho?

Od Dembélého sa očakáva veľmi veľa, ale ak ho porovnávame s Mbappém, ktorý je o rok mladší.. No, Mbappé vyhráva na celej čiare. Pritom sa zdá, že Dembélé si v Barcelone užíva svoje zatiaľ najlepšie obdobie. Ale má Dembélé vôbec kvalitu, ktorú Barcelona potrebuje a na ktorú sa môže spoľahnúť s cieľom získavať trofeje?

Faktor Griezmann

Posledný veľký prestup Barcelony stále nemal na hru mužstva zásadný vplyv. Spor Griezmanna s Piquém, keď Francúz obrancovi povedal, aby sa upokojil, možno ukazuje, že mu chýba mentalita, aby potiahol mužstvo práve vo veľkých zápasoch, kde ide o všetko.

Neviditeľný Messi

Leo Messi v zápase strelil gól z pokutového kopu a pripravil skvelú šancu pre Dembélého, ale Barcelona od svojho lídra potrebuje viac počas zápasov ako v utorok večer proti PSG. Messi v každom prípade nedokáže sám na vlastnú päsť vyriešiť všetky trápenia Barcelony, ale najlepšie plateného hráča v tomto zápase zatienil Mbappé.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

20 komentáre
Marian Premium
2021-02-18 14:24:06
Tak podľa Marcy už Messi nie je najlepší hráč ale najlepšie platený hráč :-)
2021-02-18 14:26:16
viem si predstavit tie komentare keby dal koeman hrat minguezu namiesto desta :D