Andoni Zubizarreta, bývalý brankár a športový riaditeľ FC Barcelona, sa na stránkach denníka El País vyjadril k poslednému sporu medzi Gerardom Piquém a Antoinem Griezmannom v zápase s PSG. Zubizarreta to považuje za bežnú situáciu počas zápasov.

"Ak by boli nahrané všetky diskusie, drzosti, nepríjemné názory či nezrovnalosti, ktoré som mal ja napríklad s Ronaldom Koemanom a on so mnou, poviem vám, že by z toho mohlo byť viac, než jedno video a o niečo menej, než jedna epizóda na Netflixe. Diskutovanie, keď vaše mužstvo prechádza cez náročnú chvíľu, je minimum, čo sa na ihrisku môže udiať," povedal.

Brankár prezradil aj jeden príklad zo svojej kariéry: "Miguel Ángel Nadal v deň, keď som oznámil ukončenie kariéry, mi počas silného objatia povedal frázu z Mallorcy plnú múdrosti: 'Konečne už nebudem počúvať, ako po mne kričíš, dotieravec'."

Legendárny brankár vysvetlil Piquého správanie: "Úsilie, tlak na doraz, frustrácia a hra bez lopty sú ingrediencie, vďaka ktorým sa tento typ iskrenia objaví. Dlhé držanie lopty vám umožní oddýchnuť si, nabrať sebadôveru s loptou a spolu s držaním lopty sa objaví spolupráca, línie sú opäť bližšie pri sebe a vzdialenosti sú vhodné nielen pre útočenie, ale aj pre bránenie," dodal.

zdroj: El País, as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-20 09:32:10
yes
2021-02-20 10:19:04
Kto hral kolektivne sporty, tomu je to jasne.....