Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom s Cádizom.

[Marc Brau, Barça TV] Cádiz je posledným mužstvom, ktoré vás v lige porazilo. Musíte zajtra vyhrať, aby ste zajtra ukázali mentálnu silu, najmä po prehre s PSG?

"Je pravda, že po prehre je vždy dobré odohrať ďalší zápas, aby sme mohli ukázať, že môžeme hrať lepšie a dosiahnuť lepší výsledok. V posledných mesiacoch sa nám v lige darí a musíme v tom pokračovať. Máme ambície, akceptujeme to, čo sa nám stalo a musíme zareagovať."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Mužstvo malo dva dni voľna a teraz sa vracia do hry. Čo si hráčom po prehre s PSG povedal?

"Na tlačovke som povedal, že svet sa po prehre nekončí. Je potrebné preanalyzovať naše chyby, zlepšiť sa, rozprávať sa a trénovať. V zápase s PSG sme hrali zle s loptou, zaznamenali sme viac strát, než obvykle a dali sme súperovi šancu. Musíme hrať intenzívne, zareagovať a napredovať. Zajtra musíme vybehnúť, aby sme vyhrali a verili si."

[Marta Ramon, RAC1] Postup v Lige Majstrov je takmer nemožný a v lige a Copa del Rey to bude veľmi ťažké. Hovoril si, že je potrebné, aby sme boli realisti. Aký je teraz váš cieľ?

"Stále hráme vo všetkých troch súťažiach. Situácia je komplikovaná predovšetkým v Lige Majstrov, ale v Copa del Rey ak budeme efektívni a budeme mať trochu šťastia, môžeme postúpiť. Verím v to. V lige máme dobrú sériu, ale body musí strácať líder. Nie som taký pesimista. Musíme naďalej pracovať. Sme Barcelona, máme dobrých hráčov a vždy musíme zareagovať."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Je pre teba teraz hlavným cieľom pohár? A možno aj liga, keďže Atlético začalo strácať body?

"Našim cieľom je každý zápas. Je to najlepší spôsob, ako niečo vyhrať. Nie je dobré myslieť na Sevillu v Copa del Rey, ak predtým hráme ešte tri zápasy. Každý zápas je dôležitý. Musíme zareagovať predovšetkým po poslednej prehre. Najprv Cádiz a potom aj Elche. Nehovoríme o cieľoch, cieľom je vyhrávanie každého zápasu."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Požiadaš športové riaditeľstvo o transfer Hålanda a bude to možné?

"Mám svoje predstavy o budúcnosti klubu, ale musím počkať na prezidentské voľby a potom sa s ním porozprávam na tému budúcnosti."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V lige ste z posledných 36. bodov získali 32. Je to skvelý výsledok. Najväčšie problémy v tejto sezóne ste mali s veľkými súpermi ako Juventus či PSG. Hovorí sa, že ešte nie ste schopní s nimi súperiť. Je to naozaj tak?

"Juventus sme porazili na výjazde, doma sme prehrali. Spolu je to remíza. Prehrali sme s PSG, ale môžeme ho poraziť. Chýbalo nám niekoľko vecí, ale je to len jeden zápas. Je ťažké povedať, či nám niečo chýba aj proti veľkým súperom. Štatistiky nie sú až také rozdielne, súperi boli efektívnejší. Jedno mužstvo nie je až tak lepšie od toho druhého. Ako som povedal, môžeme poraziť každého. Dokázať to však v priebehu času, počas mnohých zápasov, je ťažké. K tomu máme mnohých zranených hráčov a je to dodatočný problém."

[German García, Radio Nacional] Čo si povedal hráčom? V médiách sa objavila veľká kritika, ako chceš zlepšiť morálku?

"Neprekážajú mi ostré komentáre a závery tlače. Je to vaša práca. Mojou prácou je príprava mužstva na každý zápas. Preanalyzovali sme chyby a pokúsime sa zlepšiť. V každom hráčovi musíme nájsť hrdosť, že hrá za Barcelonu a akceptovať kritiku a napredovať. Môžeme niečo vyhrať."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Myslíš si, že pri pohľade na výsledky španielskych klubov v Lige Majstrov, úroveň španielskej ligy klesla?

"Nie, je to len moment. Je príliš ľahké vyvodiť závery z tých pár zápasov. Real a Atlético svoje zápasy ešte neodohrali a Villarreal vyhral. Španielske kluby sú silné."

[Laura Brugues, TV3] Ako je na tom Piqué fyzicky? Môže zahrať od prvej minúty?

"Cíti sa dobre, je dobré, že naposledy odohral približne 60 minút. Nemal žiadne problémy, trénoval a je dostupný."

[Albert Fernández, TVE] Joan Laporta naposledy povedal, že jeden z hráčov Barcelony bol celkom zlomený. Aké reakcie si postrehol? Musel si ich potešiť, motivovať?

"Je normálne, že po niečom takom nie ste spokojní. Je to správny prístup, v piatok na tréningu bola nálada horšia, než zvyčajne. Tak by to malo byť, ak by prehra na nás nemala vplyv, nemali by sme tu byť. Dnes malo mužstvo oveľa väčšiu túžbu odohrať zajtrajší zápas."

[Didac Peyret, Sport] Veľa si hovoril o intenzite, je to koncept, ktorý sa objavuje v kontexte zmien vo futbale? Aké zmeny si postrehol ty a ako to podľa teba bude vyzerať v budúcnosti? Akým štýlom bude Barcelona musieť hrať?

"Fyzický aspekt je teraz veľmi dôležitý, zápasy sú intenzívne a kalendár nabitý. Barcelona vždy vsádzala na hráčov s technickými danosťami, nie fyzickými. Myslím si, že tu je potrebná rovnováha. Vždy by sme chceli mať loptu, akcie začínať vzadu a na polovici súpera mať veľa hráčov. Tak tomu bolo aj v tejto sezóne. Vytvárame si veľa šancí, ale je potrebná rovnováha v prípade mnohých faktorov. Môžeme zlepšiť obranu aj kondíciu."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Naposledy ste inkasovali ďalší gól po štandardke. Čo nefunguje, ako to môžete zlepšiť?

"Preanalyzovali sme to, nechali sme voľný priestor. Nie vždy je to rovnaké. Potrebná je väčšia koncentrácia. Nie sme vysokí a silní, takže sa musíme viac sústrediť a hlúpo nefaulovať."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Objavila sa nahrávka s hádkou Piquého a Griezmanna. Zubizarreta neskôr povedal, že on sám sa neraz dostal do sporu napríklad s tebou. Čo si myslíš o týchto reakciách?

"V priebehu zápasu sa objaví množstvo emócií, keď sa deje niečo, čo nie je možné akceptovať. Je dobré, že hráči reagujú, ak nie sú spokojní. Nie je čas na otázky: 'Prosím, mohol by si hrať hlbšie?' Nemám s tým žiadny problém, pozdáva sa mi to. Po stretnutí sa však treba porozprávať a vydiskutovať to. Nemám rád mlčanie a čakanie na to, čo sa stane."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Ako sa Sergiño Dest cíti fyzicky a mentálne? Po zápase s PSG bol kritizovaný.

"Na jeho výkon mal pravdepodobne vplyv nedostatok hry. Fyzicky je na tom dobre. Má 19 rokov, musí sa učiť, byť agresívnejší a sústredený. Často sa mu stáva, že je nekoncentrovaný, hovorili sme o tom. Môže sa to naučiť, pretože je mladý. Príchod do Barcelony je veľký krok, Dest potrebuje čas a rady."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-02-20 15:13:18
Takže skritizoval Desta, chudák chlapec, myslím, že si práve búcha hlavu o stôl, prečo radšej nešiel do Bayernu....
2021-02-20 15:45:10
podľa mňa nám chýba okrem iného oveľa vyšší presing. Za čias Guardiolu a nechcem to porovnávať, ale vtedy sme už súpera presovali na hranici jeho šestnástky. Súper je potom pod oveľa väčším tlakom. Samozrejme na to treba byť aj výborne fyzicky pripravený a ochotný drieť do poslednej kvapky potu.