Rozhovor pre médiá po zápase s Cádizom poskytol aj Jordi Alba.

Atlético včera stratilo body, takže dnes ste mali príležitosť zlepšiť situáciu v lige. Ste z výsledku sklamaní?

"Áno, ale je to len naša vina. Sme veľmi nahnevaní, v tomto zápase sme dominovali, súper si mohol hľadať príležitosti len na protiútoky. Premrhali sme jedinečnú šancu trochu dobehnúť Atlético. Tak to nemôže byť."

Súperi v tejto sezóne strácajú body, vám sa to v roku 2021 prihodilo tentokrát po prvýkrát. Ukazuje to, že v tejto súťaži sa môže stať ešte veľa?

"Áno, do konca zostáva ešte veľa zápasov, ale nemôžeme pripustiť, aby sa stávali takéto situácie. Žiadne výhovorky. Nevyužili sme dobrú príležitosť. Musíme si všetko premyslieť a preanalyzovať. Nesmieme pripustiť, aby sa to opakovalo."

Nehľadáš výhovorky, ale nie je jednoduché hrať proti súperovi, ktorý sa takto uzavrie v defenzíve.

"Áno, Cádiz dobre bránil a sťažil nám hru. Vedeli sme, že to tak bude. Ale sme Barcelona, nemôžeme hľadať výhovorky."

Teraz vás čakajú ďalšie zápasy, ďalšie výzvy. Ste pripravení?

"Áno, musíme bojovať ďalej. Stále sme nevypadli zo žiadnej súťaže, hoci vieme, že sme v zlej situácii. Dnes sme sklamaní, nepodarilo sa nám vyhrať. Teraz sa musíme sústrediť na nasledujúce zápasy."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-02-21 16:52:10
Je to aj moja vina
#metoo
2021-02-21 16:53:34
Proti týmto klubom sa hrá veľmi náročne, kde sa otvoriť hru nedá a okrem prísnej penalty sme Cádiz k ničomu nepustili. Pozitíva v našom hernom prejave sa hľadajú ťažko ako šancí na strane Cádizu. Kritiky v komentároch bude dosť ale jednoznačne bola chyba po PSG nasadiť rovnakú zostavu, aj keď striedajúci hráči Pjanič a Martin to príchodom nepodporili. Šancu na zníženie náskoku Atlética sme nevyužili a Cádizu sme pomohli prelomiť škaredú sériu. Výsledkovo to malo dopadnúť ako predchádzajúce výsledky tímov proti Cadizu. Bol to pre nás dôležitý zápas na zníženie náskoku, žiaľ neúspešne. Šance využívame minimálne a v dôležitých zápasoch zlyhávame.
Ale stále platí, že musíme byť Hrdí keď sa víťazí, verní (trpezliví) keď sa nedarí!