Leo Messi včera predbehol Xaviho v počte zápasov v drese Blaugranas v La Lige a stal sa rekordérom katalánskeho klubu. Cádiz sa zároveň stal 38. klubom, ktorému Messi strelil gól v La Lige, ale zakopnutie Barcelony v tomto zápase mu neumožnilo vychutnať si tieto rekordy naplno. Katalánsky denník Sport píše, že kapitán FC Barcelona je v roku 2021 najlepším strelcom v top európskych súťažiach.

Zápas s Cádizom bol pre Messiho mimoriadny. Kapitán FC Barcelona odohral svoj 506. ligový zápas v drese Blaugranas a predbehol Xaviho Hernándeza. V celkovej klasifikácii Primera Division má však ešte veľmi ďaleko k rekordu Andoniho Zubizarretu (622) a pred Messim sa nachádzajú aj ďalší hráči: Joaquín (567), Raúl (550), Eusebio Sacristán (543) či Paco Buyo (542).

Okrem toho sa v zápase s Cádizom strelecky presadil, pričom išlo o jeho prvý gól do siete tohto tímu. Cádiz sa stal 38. klubom v La Lige, ktorému Messiho dokázal streliť gól. Vo svojej kariére nezaznamenal gól len proti Realu Murcia a Xerezu.

Vo včerajšom zápase sa Messi prepracoval na čelo rebríčka v počte zahraných pokutových kopov v histórii La Ligy. Proti Cádizu mal možnosť zahrať svoju 73. penaltu v ligovom zápase a predbehol Cristiana Ronalda. Lepšiu efektivitu má však Portugalčan, ktorý premenil 61 zo 72. pokusov, kým Argentínec má o jeden gól menej.

Messi zároveň zaznamenal svoj 16. presný zásah v La Lige v prebiehajúcej sezóne a dostal sa na čelo poradia Trofeo Pichichi, kde mu robí spoločnosť Luis Suarez. Ako informuje katalánsky denník Sport, Argentínec je v roku 2021 najlepším strelcom vo všetkých súťažiach z pohľadu piatich najlepších líg. Počas tohto obdobia nastrieľal 11 gólov, rovnako ako Robert Lewandowski. Hneď za nimi sa nachádza Erling Håland s 10. presnými zásahmi.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-02-22 11:25:51
Keď si človek vezme v podtas, že je v tom útoku na všetko sám tak sú to vynikajúce štatistiky. A to tu bol na začiatku sezónny mnohými odpisovaný
2021-02-22 13:20:22
Mna by zaujmalo keby bol teraz v city ake by mal cisla a aj asistencie