Álvaro Cervera, tréner Cádizu, na včerajšej tlačovej konferencii komentoval zápas s Barcelonou, ktorý sa napokon skončil remízou 1:1.

Bod zlomu

"Nemyslím si, že by to bol bod zlomu. Teraz tu máme zápas, v ktorom sa môže stať všetko. Tento bod znamená, že hráčom nemusím vysvetľovať isté veci, pretože si uvedomujú, že nie sme schopní súperiť rovnako ako iné mužstvá a nemôžeme to robiť, pretože by sme nedosiahli ich úroveň. Ak budeme súperiť naším štýlom, budeme mať šancu, čo bolo možné vidieť aj dnes."

Zlepšenie chýb

"Medzi nami a niektorými mužstvami je veľký rozdiel. Po slabých výsledkoch sme sa chceli vrátiť na naše miesto, no chybným spôsobom a pomyslel som si, že dnes je vhodný deň. aby sme urobili to, čo dokážeme a dokázali sme prežiť až do záveru. Naposledy sme zápas prehrali v 50. či 60. minúte. Viem, že sledovať takýto zápas je ťažké, ale je to jediný spôsob, aby sme sa zachránili pred vypadnutím, inak nemáme šancu získavať body."

Remíza ako víťazstvo

"Ľudia nedávno hovorili, že mužstvo sa stratilo a upadá. Získali sme dôležitý bod a môžeme sa postarať o to, že fanúšikovia v nás opäť uveria. Nie sme virtuózi, ale chceme zapracovať na tom, aby sme sa udržali v Primera Division."

Herný štýl

"V nasledujúcich sezónach príde čas, kedy budeme môcť súperiť s týmito klubmi aj iným spôsobom. V súčasnosti však nemôžeme urobiť nič iné, len hrať týmto spôsobom, akým sme dnes súperili. Takto musíme hrať nielen na Camp Nou, ale aj na iných štadiónoch, dokonca aj doma. Ak týmto spôsobom nehráme, medzi nami a inými mužstvami sa objaví veľký rozdiel. Je to naša prvá sezóna v La Lige a musíme sa naďalej zlepšovať. Keď obmedzíme futbal len na obranu a protiútoky, máme nejakú šancu. Proti mužstvám ako Barcelona či Real vieme, že je to jediný spôsob. Keď hráme s mužstvami, ktoré sú od nás lepšie, ale nemajú tak slávne meno, myslíme si, že máme šancu v inom štýle a tu sa mýlime. Nie sme schopní vyhrávať zápasy tým, že budeme lepší ako súper. Kedysi sme sa pokúšali urobiť opak, ale mýlili sme sa."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-02-22 12:07:26
Dufam, ze vypadnete betonari....s takymto shitovym futbalom chcu hrat La Ligu......
2021-02-22 12:08:22
Tak je to realista, vidí to tak, jak to je. O to pro mě větší zklamání ze včerejška. Barca už od začátku na ně měla vlítnout, střílet ze všech pozic, dorážet míče, centrovat, bušit do nich hlava nehlava a ne jako uspávači hadů se tiše plížit k šestnáctce a pak se divit: "Je hele, ono to přes tu zeď nejde!" :-D Do poločasu mělo být 3:0 a druhý poločas klídek, oddych a ještě dva přidat. Tým s rozpočtem a hráči, jakým je Barca, prostě musí umět hrát proti autobusu, neexistuje proti tomu omluva... A ještě se dětinsky vymlouvat na konci zápasu na rozhodčí... Typická Piqueovina....