Clement Lenglet v poslednom zápase Barcelony zapríčinil pokutový kop, ktorý hostia premenili a z Camp Nou si odviezli jeden bod. Po zápase sa na francúzskeho stopéra valí vlna kritiky. Stopér robí čoraz viac chýb a jeho forma nie je ani zďaleka optimálna. Je možné, že klub ho počas leta zaradí na prestupovú listinu.

Situácia Clementa Lengleta je čoraz znepokojujúcejšia. Bývalý zadák FC Sevilla hrá svoju tretiu sezónu v drese Blaugranas, ale v tejto sezóne predvádza viditeľne horšie výkony. Katalánci majú v tejto sezóne na stopérskom poste problémy, pretože Gerard Piqué absentoval kvôli zraneniu na 3 mesiace, zranený bol aj Ronald Araujo a Samuel Umtiti bol prv zranený a k mužstvu sa pripojil len pred pár týždňami. V okamihu, keď Koeman najviac potrebuje, aby Lenglet zabral, ten zlyhá. Aký je dôvod?

Katalánsky denník Sport informuje, že problémom v prípade Francúza nie je jeho fyzická forma. Práve naopak, v poslednom čase sa mu vyhýbajú zranenia, zároveň mu Koeman môže dopriať aj oddych. Vinu nesie jeho mentálna stránka. Na jeho slabú formu má vplyv to, že si vôbec neverí a ďalšie a ďalšie chyby v zápasoch mu bránia v tom, aby sa odrazil od dna.

Denník tvrdí, že to všetko sa začalo trpkou prehrou 2:8 s Bayernom Mníchov v auguste 2020. Táto historická prehra sa dotkla predovšetkým Lengleta. Po obnovení súťaži v tom zápase urobil jednu z mála chýb. Klub sa mu v tejto komplikovanej situácii snaží pomôcť, verí mu aj Ronald Koeman. Ak sa však situácia nezlepší ani v najbližšom období, nie je vylúčené, že Barcelona sa ho počas leta pokúsi predať.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
jirkam Premium
2021-02-22 17:57:37
O kolik bodů nás připravila francouzská legie?
2021-02-22 18:11:01
Teraz keď sa rozplakal bude hrať každý zápas základnú ?