Toni Freixa, kandidát na prezidenta FC Barcelona, poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu RAC1, v ktorom oznámil, že v nasledujúcej sezóne posilní mužstvo o troch hviezdnych hráčov.

Projekt

"Pracujeme na tom už nejaký ten čas a uzavreli sme predbežnú dohodu s investorom, ktorý investuje sumu 250 miliónov eur do Barça Corporate, čiže do štyroch biznis línií, výmenou za 49% podiel. V dôsledku toho budeme mať nevyhnutné zdroje, aby sme značne zlepšili finančnú situáciu. V sezóne 2021/2022 podpíšeme tri hviezdy, dve do útoku a jednu do obrany, čo nám opäť umožní konkurovať na najvyššej úrovni."

Transfery

"Vedieme rokovania s hráčmi a klubmi, ktorým hráči patria, aby sme mohli tieto operácie zrealizovať, keď budeme v Barcelone. Barcelona bude mať konkurencieschopné mužstvo, ktoré musí mať. Nikdy však nebudeme hovoriť o hráčoch, pokiaľ ich nepredstavíme. Je to zlá stratégia, pretože iným klubom sa počas rokovaní ponúknete na tanieri. Neviem, čo urobili iní kandidáti, vieme, akú prácu odvádzame my."

Možnosť kúpy Mbappého a Hålanda

"Je to úplne možné. A to by mala Barcelona urobiť. Podpísať hráčov, ktorí dokážu urobiť rozdiel."

Koeman

"Bude trénerom až do konca zmluvy, o tom niet žiadnych pochýb. Trénerovi zabezpečím stabilitu a mužstvo sa vždy odmení."

Remíza s Cádizom

"Je to veľké sklamanie, Barcelona musí vyhrať takýto zápas bez problémov. Je tu veľa ľudí, pri ktorých sa zdá, že si užívajú, keď Barcelona prežíva ťažké chvíle, ale ja ním nie som. Rád sa delím s radosťou po víťazstvách. V Barcelone sklamala športová politika, športový riaditeľ, kupovanie hráčov za nerentabilné sumy a predlžovanie zmlúv s vysokými platmi."

Messi

"Leo nikdy nebude problémom. Nesúhlasím s tým, že ak by sme sa ho zbavili, vyriešili by sme naše finančné problémy. Dal nám viac, než Barcelona dala jemu. Všetky jeho víťazstvá prišli vo farbách Blaugranas a táto symbióza je dobrá pre obe strany a mala by pokračovať. Hovoril som s ľuďmi z jeho okolia, konkrétne s jeho otcom, ale s ním osobne nie. Nemôžem prezradiť tému súkromných rozhovorov. Možnosť, že zostane, je otvorená, som pokojný, pretože Messi počká so svojim rozhodnutím. Jeho zmluva musí byť prispôsobená klubu. Príjmy padli o 350 miliónov eur a hráč si je toho vedomý. Nikdy som nemal jeho kontrakt v rukách."

Prostredie

"Som nezávislý od akejkoľvek ekonomickej či politickej moci a agentov. Prezident nemôže byť niekoho priateľom, a ak je, priateľstvo je potrebné preanalyzovať a skontrolovať jeho motívy. Sme socios Barcelony, chodíme na zápasy a máme skúsenosti. Kandidujeme bez záujmov, nie sme nikomu nič dĺžni. A iní? Verejnosť už videla, kto má najväčšiu popularitu."

Diskusia

"Nemohli sme viesť debatu na futbalové témy, pretože iní kandidáti nemajú zodpovednú osobu, aby sme mohli diskutovať o futbale."

Kritika Laportu

"Keď Laporta hovoríme, že 'urobíme to ešte raz', dúfam, že sa nejedná o kúpu pozemkov vo Viladecans za 18 miliónov eur, keď boli ohodnotené na 5 miliónov eur. Laportov mandát vygeneroval stratu 47,6 milióna eur."

Odňatie titulu čestného prezidenta Cruyffovi

"Je to ďalšia nespravodlivosť, opakujúca sa ako matra. Laporta ho menoval čestným prezidentom tri mesiace pred skončením jeho mandátu, po siedmich rokoch jeho vedenia. Vysvetlili sme, že takáto funkcia nie je zakotvená v štatúte a bude zvolané zhromaždenie socios compromisarios, aby bola vytvorená. Musel som to povedal ako hovorca. To znamená, že som nepovedal to, čo si myslím, ale to, ako sa k záležitosti postavilo vedenie. Potom prišiel moment, kedy Johan titul vrátil a objavila sa myšlienka, že sme proti tomu, ale ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, čo si myslím."

zdroj: rac1 marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-02-22 21:49:55
hmmm zaujimave
2021-02-23 09:50:35
A já si zrovna myslím že Laporte nás jako jediný muže dostat tam kam patříme, má spoustu dobrých vztahu, zkušeností jemu věřím a už jen kvůli Messimu