Luis Suarez v rozhovore pre France Football prezradil dôvody, pre ktoré ho Barcelona počas leta predala a prečo odišiel práve do Atlética.

Postoj vedenia Barcelony

"Skutočne ma rozladilo, že mi povedali, že som starý a už viac nemôžem hrať na najvyššej úrovni, teda na úrovni skvelého tímu. Práve to sa mi nepáčilo. Barcelona ma vyhodila, povedala mi, že so mnou nepočíta. Inou vecou je, keď stále máte platnú niekoľkoročnú zmluvu a klub vás chce predať. No klub mi povedal, že so mnou už v žiadnom prípade nepočíta. Jednoducho ma už nechceli. Zaslúžil som si istý rešpekt."

Úroveň v Barcelone

"Keby som v Barcelone neukázal nič tri či štyri sezóny... pochopil by som to. Každú sezónu som však strelil viac ako 20 gólov. Vždy som mal dobré štatistiky, bol som len za Messim. Dnes je jasné, že hrať v Barcelone nie je ľahké. V Barcelone mnohé nákupy neboli schopné naplniť očakávania. V klube som 6 rokov dosahoval istú úroveň a urobil som to, čo odo mňa očakávali."

Odchod

"Bolo to rozhodnutie, pred ktorým som nemohol ujsť, nemohol som urobiť nič. Cítil som, že už nie som v plánoch. Hrdo som si povedal, že dokážem, akú mám hodnotu. A preto ma lákalo hrať za ambiciózne Atlético. Mnohí sa dnes pozastavujú nad tým, prečo som si vybral práve Rojiblancos. Táto zmena bola vítaná po tom všetkom, čo som prežil v Barcelone."

Ťažká adaptácia

"Najťažšie bolo, že mám rodinu, ktorá po šiestich rokoch bola zvyknutá na mesto. Vysvetlite deťom, že odídete, zatiaľ čo všetkých priateľov a život budú mať v Barcelone. To bolo rozhodne najťažšie, taktiež uprostred pandémie, čo ešte viac skomplikovalo integráciu v Madride."

Efektivita v Atléticu

"Kľúčová je myseľ. Je veľmi dôležité mať silnú hlavu a cítiť, že máte prostriedky na zvládnutie náročných situácií. Vždy to bola moja poznávacia vlastnosť: nikdy som sa nevzdal, dokonca ani v ťažkých chvíľach. Práve tento charakter ma prinútil pripojiť sa k tímu, ktorý bojuje o dôležité veci. Medzi moje motivácie patrilo aj to, aby som mohol dokázať, že naďalej so mnou môžu počítať. Je to otázka sebaúcty. Po toľkých rokoch v Barcelone som chcel dokázať, že aj naďalej môžem byť užitočný na najvyššej úrovni medzi španielskou elitou."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-02-23 08:18:49
Doprajem mu ten titul. Zaslúži si ho. Barcelona si nezaslúži, tak kvôli vedeniu ako aj somotnemu prístupu hráčov.
2021-02-23 09:10:26
Ono je este velmi, velmi priskoro na hodnotenie, nedajboze da zrabi a kazdy povie, ze ake rozumne to bolo od Barcelony ze to predvidala, ze vedela ze koleno uz nevydrzi celosezonu zataz kolko penazi sa usetrilo atd, plus ak neziska titul tiez to zmeni mnozstvo argumentov. Tlacia hvsetci do polohy hlupej Barcelony a ano nemame stredneho utocnika, ale na predcasne zavery uspechu pre Suareza je este skoro