Mino Raiola, agent Erlinga Brauta Hålanda, vyhlásil, že tohto mladého útočníka si môže dovoliť kúpiť len 10 klubov na svete a z toho štyri sa nachádzajú v Anglicku.

20-ročný nórsky útočník sa nachádza na prestupovom zozname mnohých európskych klubov, ale nie každý klub má na to, aby si tento transfer mohol dovoliť. Medzi záujemcov patrí aj katalánska Barcelona, no vzhľadom na finančnú situáciu je otázne, či medzi tých 10 spomínaných klubov patrí. Najmä ak cena Hålanda stúpa, keďže jeho výkony v tejto sezóne sú výborné.

"Je jasné, že každý vidí Erlinga ako jednu z možných hviezd budúcnosti, pretože to, čo dokázal v jeho veku, je unikátne. Bude jednou z hviezd budúcej dekády, pretože sme vo fáze, kedy sa začíname pýtať koľko ešte zostáva hráčom ako Ibrahimovic, Ronaldo a Messi," uviedol Raiola v rozhovore pre BBC a dodal: "Z tohto dôvodu každý čaká na novú generáciu."

Raiola zároveň uviedol, že zatiaľ čo mnohé kluby by chceli získať Hålanda do svojich radov, len 10 z nich má na to, aby zaplatilo prestupovú sumu a dali útočníkovi to, čo chce: "Len 10 klubov si môže dovoliť kúpiť Hålanda a dopriať mu prostredie, v ktorom by sa po odchode z Dortmundu chcel ocitnúť. Štyri z týchto klubov sú v Anglicku," povedal.

K téme ešte dodal, že podobne ako v iných športoch, tí, ktorí vedú tieto organizácie, chcú mať v kádri tých najlepších z branže: "Neverím, že existuje jeden športový riaditeľ alebo tréner, ktorý by povedal: 'Nemám záujem'. Je to rovnaké ako keby ste si položili otázku, či by nejaký tím Formuly 1 mal záujem o Lewisa Hamiltona," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-02-24 08:10:35
Halland je pro mě na hrot jediné a nejlepší řešení,ale kde na něj vzít??.A ještě trošku mimo téma.Kdyz sem včera viděl v zápase Atletiko-Chelsea Suareze,tak sem si hned vzpomněl proč mi nechybí a proč už sem ho měl plné zuby.Hrál to samé co u nás,simuloval a ještě úplně bezdůvodně štípl do stehna při souboji stopera(kamery ho zachytily blbce?)taky mu pak chtěl borec naložit.Pravda,že sem Suarezovi nikdy nepřišel na chuť .
2021-02-24 08:35:24
City, United, Chelsea, Liverpool (?), Juve, PSG, Real, Barca, Bayern, Atletico?