García Pimienta poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Cadena SER, v ktorom sa vyjadril k mnohým zaujímavým témam.

Náročné pracovné podmienky

"Máme aj také ťažké týždne, kedy 10 hráčov trénuje s prvým tímom a to veľmi podmieňuje našu prípravu na zápasy. Tí z nás, ktorí sú tu už roky, však vedia, ako funguje klub a nehľadáme výhovorky."

DNA Barcelony

"Musíte mať víťaznú mentalitu. Klub ašpiruje na výhru všetkého. Ak vo vašom DNA nie je mentalita víťaza, nemôžete tu hrať. DNA Barcelony je iný spôsob chápania futbalu, aby hráči pochopili hru, využívali obe nohy, hrali dobre pozične, mysleli rýchlejšie, než ostatní a už predtým ako dostanú loptu, vedeli, čo s ňou chcú urobiť. Zvyčajne to tak funguje pri nižších hráčoch, tí chápu hru inak, hrajú na dva dotyky. Zdôrazňujem, že nakoniec musia mať aj víťaznú mentalitu."

Akadémia

"Ubezpečujem vás, že v Barcelone sú hráči s týmto profilom, ktorí môžu hrať v prvom tíme a neskôr to závisí od rôznych okolností. Musíme však byť verní tomu, že naďalej budeme vsádzať na mladých hráčov, veriť v nich a dávať im šance. Som presvedčený, že majú zodpovedajúcu úroveň. Musíme na týchto hráčov staviť. Bolo to tak už za Pepa, je potrebné ich ubezpečiť, že môžu hrať a vyhrávať v prvom tíme."

Collado

"Je pravda, že debutoval už v predchádzajúcich sezónach. Mal ponuky, ktoré ho neovplyvnili. Hovoril som s ním, musí pracovať na maximum, aby bol hráčom prvého tímu. Tréner prvého tímu ho určite sleduje. Podľa môjho názoru je otvorený tomu, aby si tam pre seba vybojoval miesto."

Araujo

"Je to chlapec, ktorý sa chcel učiť. V rezerve mal problémy s loptou na nohe a odviedli sme s ním skvelú prácu. Teraz je oporou prvého tímu."

Riqui Puig

"Musí tvrdo pracovať, aby hral viac, koniec koncov aj tréner chce vyhrávať. Keď sa objavil na ihrisku, išlo mu to dobre. U mňa každodenne vyvíjal veľký tlak, aby sa mu splnil sen o prvom tíme. Je mladý, ale stvorený na hru v Barcelone."

Messi

"Neviem, či zostane. Dúfam, že áno, nie som schopný predstaviť si Barcelonu bez Messiho, strávil tu celú svoju kariéru. Získal si právo rozhodnúť o tom, čo chce urobiť, ale dúfam, že kariéru ukončí u nás."

Tréner prvého tímu

"Byť trénerom prvého tímu Barcelony je veľmi komplikované. Pracujem, aby som bol pripravený, ak ma klub jedného dňa bude potrebovať. Rovnako ako vychovávame hráčov, je mojou zodpovednosťou takisto sa vzdelávať a byť pripravený pre prípad, že by raz prišiel rad na mňa."

zdroj: Cadena SER
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2021-02-24 12:06:33
Mentalita víťaza, what a bullshit, silnejšie mužstvo v LM ... a zosypú sa bohužiaľ.
2021-02-24 12:12:29
Co z toho, když ten na áčkový lavičce to vidět nechce. Další provokační článek :D