Barcelona má už nejaký ten čas problémy v defenzíve a inkasovala minimálne gól v každom z posledných 8. zápasov. V zápase s Elche sa jej však nakoniec podarilo udržať čisté konto.

Barcelona v priebehu mesiaca inkasovala až 16 gólov a priemer dvoch inkasovaných gólov na zápas len poukazoval na biednu formu obrany FC Barcelona. Tentokrát sa Kataláncom podarilo udržať súpera na dištanc. Inou vecou je, že útočníci Elche si napriek tomu vytvorili dvojicu šancí na prekonanie Ter Stegena, no nevyužili ich. Tutovku mal Boye v prvom polčase, no prestrelil bránku.

Poznamenať je potrebné aj to, že súper Barcelony nepatril medzi tých najsilnejších. Nováčik je aktuálne na predposlednom mieste v tabuľke a v tejto sezóne strelili menej gólov už len Getafe a Eibar. Okrem toho faktom zostáva, že mužstvo z Valencie nestrelilo gól na Camp Nou už celých 43 rokov. Barcelona odohrala s Elche počas tohto obdobia 12 zápasov so skóre 36:0. Elche neporazilo Barcelonu na jej štadióne už od roku 1974.

O slabej ofenzíve Elche svedčí aj to, že Barcelona neinkasovala gól ani v predchádzajúcom vzájomnom zápase, ktorý sa hral 24. januára. Ronalda Koemana čaká aj naďalej množstvo tvrdej práce, aby mužstvo hralo predovšetkým v obrane oveľa lepšie. Pomôcť v tomto smere môže návrat Ronalda Arauja, ktorý by mal od lekárov dostať zelenú v najbližších dňoch.

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.