Dnešná tlačová konferencia trénera FC Barcelona pred zápasom s FC Sevilla bola ukončená predčasne, pretože Koeman začal krvácať z nosa... Prepis toho, čo sa na tlačovke stihlo dovtedy povedať, si môžete prečítať nižšie.

[Marc Brau, Barça TV] Ako pristupujete k týmto dvom zápasom so Sevillou v krátkom čase?

"Ide o rozdielne súťaže, zajtra hráme ligu a v stredu pohár. Pokúsime sa vyhrať obidva zápasy, ale vieme, že v Copa del Rey je výsledok nepriaznivý. V lige nám záleží na bodoch a na tom, aby sme vyvíjali tlak na súperov."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Araujo sa ocitol na zozname povolaných hráčov. Môže odohrať 90 minút?

"Všetci, ktorí sú povolaní, majú šancu zahrať. Zajtra ráno rozhodneme o zostave. Uvidíte, či bude hrať."

[Marta Ramon, RAC1] Čo pre vás znamená návrat Arauja? Čo môže dať tímu? Môže zahrať v dvojici s Piquém, hoci sú obaja praváci?

"Ronald hral doteraz veľmi dobrú sezónu. Je mladý, ale veľa sa naučil a ukazuje svoju kvalitu a fyzickú silu. Je dôležité mať silných a rýchlych hráčov. Tak ako som povedal, musí zlepšiť hru s loptou, ale v defenzíve nám dáva veľa."

[Adria Albets, Cadena SER] Je to tvoj najdôležitejší týždeň, odkedy si sa stal trénerom Barcelony?

"Nesúhlasím s tým. Zdá sa mi, že to len my hráme dôležité zápasy a predsa sa to týka všetkých klubov. Tlak je rovnaký pre všetkých, nie je väčší pre nás a menší pre iných. Tlak je v každom zápase."

[Helena Condis, Cadena COPE] Dnes sa oficiálne začína volebná kampaň. Čakáš na to, čo povedia kandidáti? Plánuješ hlasovať?

"Ja nehlasujem, pretože si myslím, že by som to nemal robiť. Pred nami je posledný týždeň, kandidáti sa budú objavovať dennodenne. Každý má svoju históriu a svoje úmysly. Ja musím počkať, rozhodnú socios. Vtedy do toho vkročím aj ja, nie skôr."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Čo sa stane, keď nakoniec nič nevyhráte? Aká je skutočná stávka v najbližších zápasoch?

"Viem, že byť trénerom Barcelony znamená vždy obrovský tlak. Ak prehrávame, vinný je tréner. Akceptujem to, viem, ako to funguje. Som v tomto športe dlhé roky. Robím, čo môžem. Nikdy nemyslím na prehrávanie, len na vyhrávanie, takže neviem, čo sa stane. Som však optimista."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Pred niekoľkými dňami si žiadal, aby veteráni urobili krok dopredu. Všimol si si v ich prípade počas posledného týždňa nejakú zmenu?

"Starší hráči sa už dlho snažia viesť, ale nedokážu to sami, potrebujú pomoc. Leo strelil 17-18 gólov, ostatní útočníci majú dokopy viac menej rovnako. Nemôžeme vždy o všetko prosiť len tých najlepších a najstarších. Potrebná je aj pomoc od ostatných. Zodpovednosť musí spočívať na všetkých. Starší musia pomáhať mladým, ale pracovať musí celé mužstvo."

[German García, Radio Nacional] Hráte prakticky každé tri dni. Mali ste čas na preanalyzovanie prvého polčasu s Elche? Prečo boli polčasy tohto zápasu tak rozdielne?

"Áno, rozprávali sme sa a analyzovali. Žiadne mužstvo neodohrá perfektný zápas. Výsledok bol však koniec koncov dobrý."

[Laura Brugues, TV3] Je hra proti rovnakému mužstvu dvakrát po sebe v priebehu tak krátkeho času výhodou alebo nevýhodou?

"Sevilla má miernu výhodu, pretože nehrala v strede týždňa. Myslím si však, že sme pripravení."

Tlačovka bol v tomto okamihu prerušená. Koeman začal krvácať z nosa a krvácanie sa mu nedarilo zastaviť...

zdroj: BarçaTV+
foto: marca.com

Diskusia

7 komentáre
barcelonista29 Premium
2021-02-26 15:06:43
Iná fotka by sa nenašla?
2021-02-26 15:28:02
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.