Javier Mascherano, bývalý hráč FC Barcelona, priznal, že mal problémy vyrovnať sa s odchodom z Barcelony.

Argentínčan prestúpil na Camp Nou v roku 2010 z Liverpoolu a v drese Blaugranas odohral 8 sezón. V roku 2018 sa potom pripojil k čínskemu klubu Habei Fortune. Odchod z Barcelony však nebol najľahší: "Keď odídete z Barcelony, zanechá to veľkú prázdnotu," povedal Mascherano počas prezentácie, na ktorej bol predstavený ako ambasádor La Ligy Santander.

Mascherano počas prezentácie prezradil, prečo sa rozhodol pre spoluprácu so španielskou La Ligou: "Chcem pomôcť La Lige, aby naďalej rástla. Táto súťaž rástla rok čo rok, La Liga sa dostávala do stále viac krajín. Keď cestujete, zistíte, že ľudia zo všadiaľ vás spoznávajú. Do tejto úlohy chcem vniesť profesionalitu a oddanosť," priznal.

Mascherano počas tých rokov v La Lige odohral za Barcelonu až 334 zápasov a vyhral všetko: 2x Ligu Majstrov, 5x La Ligu, 5x Copa del Rey či 3x Španielsky superpohár. Okrem toho sa v troch prípadoch tešil aj zo zisku Klubových majstrovstiev sveta. Zaujímavosťou je, že počas svojho pôsobenia v Barcelone strelil len jeden gól - z pokutového kopu.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2021-02-26 21:37:15
El Jefecito mal za úlohu nedostať gól, takže ten 1 vstrelený je v poriadku.